Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Spodbudni uspehi horjulskih športnic

Ko se združita ples in gimnastika, se nam ponudi disciplina, ki je tudi v Sloveniji vse bolj priljubljena in zastopana,  posebno med dekleti – to je twirling. Tudi v Horjulu so jo dekleta, ki so pred tem delovala znotraj Mažoretne skupine Prosvetnega društva Horjul, hitro osvojila in nastala je mažoretna in twirling skupina. Danes pa dekleta tako v disciplini mažorete kot v disciplini twirling že dosegajo odlične rezultate. To so pokazala horjulska dekleta na nedavnih tekmovanjih.

Lea Čenčur in Klara Plestenjak sta na 14. Odprtem državnem prvenstvu Mažoretne in twirling zveze Slovenije, ki je konec maja potekalo v Sevnici, v disciplini mažorete kar dvakrat stopili na stopničke; Lea Čenčur je v kategoriji solo kadeti osvojila zlato medaljo, Klara Plestenjak bronasto medaljo, skupaj pa sta v kategoriji junior par stopili na tretjo stopničko. Njuni koreografinji in vaditeljici, Neža Čepon in Sara Vrhovec, sta na dekleti seveda ponosni, vsem skupaj pa bodo odlični rezultati še večja spodbuda za pridno delo.

V disciplini twirling so dekleta barve Horjula predstavljala še bolj množično, na različnih nivojih tekmovanja. Iz predtekmovanja, ki je v začetku leta potekalo v Horjulu, so se nekatera dekleta prebila do četrt- oziroma polfinala, od tam pa so najboljša napredovala v finale, ki je za skupine, pare in višje nivoje ter za basic strut konec aprila potekal v Mariboru. Državno prvenstvo je izjemno pomembno, saj velja tudi kot kvalifikacija za mednarodne uvrstitve, in sicer na Evropski pokal WBTF, ki je letos potekal v Nemčiji, na Svetovno prvenstvo WBTF, ki bo v Veliki Britaniji, ter druga mednarodna srečanja in tekmovanja. V štajerski prestolnici so se horjulska dekleta zelo izkazala. Štiri najmlajše tekmovalke – Tereza Burjak, Tajda Černigoj, Tinkara Grdadolnik in Lara Trček – so v osnovah korakanja dosegle točke za srebrne paličice. Skupina junior je v kategoriji group VN B zasedla peto mesto. Pia Kavčič in Laura Burjak, ki sta tekmovali v kategoriji par NN junior, pa sta osvojili zlato medaljo. V paru višjega nivoja B, v katerem sta tekmovali Neža Čepon in Nastja Bozovičar, sta Horjulki svoje navijače razveselili z bronasto medaljo. V kategoriji solo višji nivo B pa se je odlično odrezala Valentina Buh, ki je dosegla dovolj točk za uvrstitev na Evropski pokal WBTF. Tudi horjulska senior skupina, ki je tekmovala v kategoriji team višji nivo A, je dosegla dovolj točk, da je v začetku julija potovala v nemško mesto Würzburg, kjer je potekalo evropsko prvenstvo. Tudi tu so dekleta zgledno predstavljala horjulske in slovenske barve ter domov prinesla lepe rezultate.

Uspehi te sezone so tako za tekmovalke kot njihove vaditeljice vsekakor velika spodbuda in motivacija za nadaljnja tekmovanja, ki prihajajo v naslednji sezoni in se jih že veselijo, zato jim želimo veliko sreče in volje tudi v prihodnje.

 

Nadja Prosen Verbič

 

Oglejte si tudi