Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Primožu Rožniku je uspelo tudi v drugo

Lani smo poročali, da je Primož Rožnik iz Horjula osvojil naslov Mehanik leta, ki mu ga je podelila spletna stran Žurnal24 z revijo Mehanik in voznik. Rožnik se je letos ponovno odločil za preizkus in kot navaja spletni portal zurnal24.si v "ciljni ravnini obranil lanski naslov".
Projekt, ki so ga organizirali drugo leto zapored, so letos še nadgradili, naloge so bile zahtevnejše, tekmovalcem pa so reševanje teoretičnih in praktičnih nalog otežili s strogimi časovnimi omejitvami za reševanje, so pojasnili predstavniki zurnal24. V finale se je uvrstilo deset posameznikov, ki so prejeli največ glasov preko spletne strani zurnal24.si. Oddanih je bilo več kot enajst tisoč glasov, za uvrstitev v finale pa je bilo potrebnih najmanj 397.  

Drugo leto zapored je slavil Primož Rožnik, ki ima v Horjulu svojo mehanično in vulkanizersko delavnico, sicer pa se že 22 let preživlja z avtomehaniko. Opravlja splošna avtomehanična popravila in se ukvarja z vulkanizerstvom. Poseben poudarek daje na diagnosticiranje kompleksnejših mehanskih in elektronskih napak. 43-letni Horjulec se je za omenjeni poklic navdušil že v rani mladosti, glavni krivec pa je bil njegov oče, ki ga je na tekmovanju tudi bodril. Kot je Rožnik povedal za portal zurnal24.si, ni verjel v zmago. Največ preglavic mu je delal tester v

laboratorijski učilnici, preobrat in končno zmago pa mu je prinesla tretja naloga, ko so morali na slepo, na otip, prepoznati sestavne dele vozila. Tudi to je ena izmed vrlin dobrega mehanika, se strinja zmagovalec.

 

GT, foto: zurnal24.si

Oglejte si tudi