Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Slovo poletju

Horjul, 11. september – V avditoriju občinskega trga so članice Mažoretne in twirling skupine Horjul pripravile čudovit uvod v novo sezono ter s svojimi nastopi skušale prepričati možne kandidatke in kandidate, da se jim pridružijo.
Ni dolgo tega, bi lahko rekli, odkar so nas članice Mažoretne in twirling skupine Horjul navduševale z novimi koreografijami na Pozdravu pomladi, pa je tu že Slovo poletju. To je zgolj dokaz, kako leto hitro mine. Tu je september, ko se poleg šole začenjajo tudi vse obšolske dejavnosti. Tako s svojimi treningi začenjajo tudi članice Mažoretne in twirling skupine Horjul. Starejše so sicer začele že med poletjem, saj vedo, koliko truda je potrebnega za sestavo koreografije ter uspešen nastop, mlajše pa so s treningi in pripravami na nastope začele tik pred začetkom šolskega leta. To pa je še vedno čas za vpis novih članic v eno najbolj uspešnih in priljubljenih športnih dejavnosti v Horjulu. In prav njim je bil namenjen tokratni dogodek.
V avditoriju občinskega trga so svoje znanje veščin s palico v kombinaciji s plesom in gimnastiko zbranim prikazale vse skupine, ki delujejo v okviru društva. S čudovitimi koreografijami, kostumi in ob melodijah različnih glasbenih zvrsti, v skupini ali posamezno, so skušale navdušiti občinstvo. K temu pa je nekaj doprinesla tudi povezovalka programa Kinda Al-Mansour Kranjec, ki je čas med posameznimi točkami izkoristila za nizanje številnih odličnih rezultatov, dosežkov in uspehov, ki so jih članice z odličnimi predstavami na najrazličnejših tekmovanjih dosegle v lanskem letu. Mnogo jih je in kar težko je verjeti, da jih je možno nabrati v eni sami sezoni. A s trdim delom, vztrajnostjo, odrekanjem, predvsem pa z željo biti dober oziroma najboljši se vse to da, seveda s predpostavko, da to delaš rad in z veseljem. Temu bi gotovo prikimale starejše članice, ki še vedno nastopajo z nasmehom na obrazu, poleg tega pa že prevzemajo vaditeljske vloge in svoje vrednote, znanje in izkušnje prenašajo na mlajši rod. Čeprav so vselej v ozadju pomembni vzvodi in gonilne sile, gre življenje v Mažoretni in twirling skupini Horjul naprej, generacije si podajajo štafetno palico in prav je, da tako ostane. Spodbujajmo jih še naprej.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi