Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Za zdravo hrano tudi v Horjulu

Znanje, potrebno za pridelovanje res zdrave hrane, je na predavanjih in praktičnih srečanjih že lani začelo nabirati kar lepo število vrtičkarjev horjulske občine.

Vse, ki bi radi ob uživanju plodov s svojih vrtov živeli bolj zdravo, KORK Horjul vabi k nadaljevanju izobraževanja. Za zdaj še v zimskem času načrtujejo tri srečanja, ki bodo:
- v sredo, 30. januarja, ob 18. uri v prostorih stare občine Horjul; predavala bo ga. Meta Vrhunc, in sicer na temo Posledice modernega pridelovanja hrane in temelji biodinamike, prve in najodličnejše, po vsem svetu razširjene ekološke metode; 

- v četrtek, 14. februarja, ob 18. uri v prostorih stare občine Horjul; predsednik Sadjarskega društva Borovnica Rudi Cerk bo pripravil predavanje z naslovom Biološko-dinamična metoda v praksi ali tri leta biodinamike v Občini Borovnica; 

- v petek, 1. marca, ob 15.30 na domačiji Jane Jereb na Vrzdencu št. 41 a, kjer bo g. Slavko Turšič najprej teoretično predstavil vzgojo in nego sadnega drevja po biodinamični metodi, nato pa prikazal obrezovanje sadnega drevja v praksi.

(Rezervni termin zaradi morebitnega slabega vremena: 4. marec ob isti uri.)

Prispevek na predavanje je 5 EUR.

Oglejte si tudi