Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Občni zbor upokojencev

Horjul, 17. marec – Redni letni občni zbor Društva upokojencev Horjul, na katerem so pregledali delo v preteklem letu ter si izmenjali in zapisali načrte za prihodnje, je potekal v dvorani Osnovne šole Horjul na nedeljo že skorajšnje koledarske pomladi.
Občni zbor ni zgolj formalen dogodek, kjer se pregleda poročilo o delu za preteklo leto ter se prebere in oblikuje načrt dela za prihodnje, temveč je tudi dogodek, na katerem se zberejo ljudje istih generacij, z namenom, da pokramljajo, si izmenjajo življenjske zgodbe, skratka, da preživijo lep dan – nekoliko drugačen od njihovega vsakdanjika.

Tudi v Horjulu je bilo lepo; klepetavo in živo vzdušje v dvorani osnovne šole, kjer se je zbralo več kot 60 članov upokojenskega društva, je čez čas obmolknilo in se prepustilo besedi in glasbi programa, ki ga je načrtovalo srečanje. Sprva sta Marinka Kupec in Marija Mele v kulturnem delu pripravili skeč o kruhu, ki so ga zbrani z zanimanjem spremljali. Za tem so spregovorili gosti: župan Jani Jazbec, ravnatelj Primož Garafol ter predstavniki sosednjih upokojenskih društev, ki so Horjulce pozdravili in jim zaželeli veliko dobrega, predvsem pa prijetno preživet dan. Za njimi je vse zbrane nagovoril predsednik Matko Zdešar, ki je podal poročilo o delu društva. "Društvo upokojencev Horjul stopa že v četrto desetletje delovanja in naša skrb je, da se vrednote, ki jih je društvo gojilo v vseh letih delovanja, ohranijo," je dejal. Povedal je, da društvo še vedno ohranja pomen druženja članov, tako na izletih in predavanjih kot na drugih srečanjih. Pohvalil se je, da društvo v začetku junija obišče Zasavje, v septembru pa se odpravljajo v Sarajevo. Prijateljevanje pa so v zadnjih letih razširili, saj nekatere dogodke organizirajo skupaj s sosednjimi društvi upokojencev ter tako poskrbijo, da se vezi in prijateljstva pletejo širše. "Ena od bistvenejših nalog društva je skrb za starejše in bolne, ki jih ob njihovih jubilejih in drugih večjih praznikih redno obiskujemo, in to navado bomo ohranili," je dodal. Ob koncu se je zahvalil županu in ravnatelju za dobro sodelovanje društva z občino ter šolo ter vsem udeležencem za njihov prispevek pri soustvarjanju dela društva. Sledilo je še skupno kosilo, kjer so si udeleženci ob domači kmečki pojedini, ki jo je pripravilo prijazno osebje Okrepčevalnice Pr' Kozinc, privoščili kozarček pijače in klepet z društvenimi prijatelji.

Tudi Evropska skupnost spodbuja aktivno staranje in medgeneracijsko sožitje, zato je vključevanje v takšna in podobna društva za upokojence zelo priporočljivo in dobrodošlo. S tem namenom so vrata Društva upokojencev Horjul za nove člane vselej odprta.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi