Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Novi metri asfalta na Ljubgojni

Ljubgojna, 21. oktober – Nekaj dni pred zaključkom županskega mandata je Janko Jazbec skupaj s svetnikom Janezom Čeponom prerezal trak in novoasfaltirano cesto predal vaščanom Ljubgojne v uporabo.
Občina Horjul se trudi občanom urediti lepše in prijetnejše bivanje, k temu pa spada tudi cestna infrastruktura. Tokrat so se nove pridobitve razveselili nekateri prebivalci vasi Ljubgojna, ki se bodo odslej do svojega doma vozili po asfaltirani cesti.

Projekt ureditve javne poti na Ljubgojni, ki je občinski proračun osiromašil za 55.727 evrov, je zajemal tako odvodnjavanje meteornih voda kot asfaltiranje. Izvajalec zemeljskih del GP LONČAR, d. o. o., je zemeljska dela začel že lansko jesen, konec letošnjega oktobra pa je izvajalec asfaltnih del MKERŠMANC, d. o. o., z Vrhnike dokončno zaključil asfaltno prevleko v dolžini 265 metrov.

Nove javne ceste so se veselili številni domačini, ki so poskrbeli za prijeten program ob uradnem odprtju in bogato pogostitev po njem. »Po tridesetih letih na Ljubgojni znova poteka uradno odprtje nove pridobitve,« je povedal svetnik Čepon in nadaljeval z opisom dogodka izpred tridesetih let ter v šali dejal: »Upam, da se bom tudi čez 100 let, ko bom prišel pogledat tole cesto, še spominjal tega odprtja.« Vse zbrane je v imenu Občine Horjul pozdravil tudi takratni župan Janko Jazbec, ki je na kratko kronološko predstavil potek del ter se vsem zahvalil za dobro sodelovanje, predvsem vsem tistim, ki so v javno dobro brezplačno odstopili kak meter svoje zemlje. Po prerezu traku, odprtju šampanjca in prerezu torte je sledil sprehod po novi cesti skozi del Ljubgojne, pridružili pa so se tudi kolesarji KD Zapravljivček.

 

Nadja Prosen Verbič

Foto: npv

Oglejte si tudi