Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Manja Kropf srebrna z ekipo na letošnjem evropskem mladinskem prvenstvu

Na mladinskem evropskem prvenstvu 2015, ki je potekalo od 18.09.2015 do 20.09.2015 v Oberwart-u (AUT) je nastopilo 396 tekmovalk in tekmovalcev iz 41 držav. Slovenijo je zastopalo 6 tekmovalk in 2 tekmovalca in sicer Anja Štangar (JK Olimpija) v kategoriji do 52 kg, Manja Kropf (JK Duplek) in Andreja Leški (JK Bežigrad), obe v kategoriji do 57 kg, Patricija Brolih (JK Bežigrad) v kategoriji do 70 kg, Ajda Koračin (JK Olimpija Krmelj) in Klara Apotekar (JK Z'dežele Sankaku), obe v kategoriji do 78 kg pri mladinkah, ter Jan Košak in Martin Hojak (oba JK Bežigrad), oba v kategoriji do 73 kg pri mladincih.
V posamični konkurenci je edino medaljo in sicer srebrno osvojil Martin Hojak. Izkazala se je še Anja Štangar, ki je osvojila 5. mesto.                           

                 

Če so slovenske mladinke razočarale v posamični konkurenci, saj smo od njih pričakovali precej več kot eno peto mesto, pa so se izkazale v nedeljo, zadnji dan prvenstva, ko je bilo na sporedu še ekipno tekmovanje.

 

Slovensko ekipo pri mladinkah so zastopale Anja Štangar  (52 kg), Manja Kropf in Andreja Leški (ki sta pokrivale kategoriji 57 kg in 63 kg), Patricija Brolih (70 kg), ter Ajda Koračin in Klara Apotekar (nad 70 kg).

 

Slovenske mladinke so v četrtfinalu  presenetile favorizirano ekipo Rusije. Odločilno točko je v kategoriji do 63 kg prispevala Manja Kropf. V polfinalu pa so nato premagale še evropske prvakinje z lanskoletnega mladinskega prvenstva, ekipo Hrvaške.  V finalu pa so tesno s 3:2 izgubile proti ekipi Francije in osvojile 2. mesto, srebrno medaljo in naslov Evropskih ekipnih podprvakinj. Tretji mesti sta osvojili ekipi Rusije in Nemčije. Pri mladincih, kjer v ekipnem delu prvenstva Slovenija ni nastopala, so prvo mesto osvojili Rusi, drugo Nemci, tretji mesti pa ekipi Gruzije in Belorusije.

 

 

Oglejte si tudi