Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Izjemno dejaven sklad vrtcev Dobrova in Brezje

Letos je sklad vrtcev Dobrova in Brezje pošteno zavihal rokave. Organizirali so dve prireditvi. Z božično-novoletno prireditvijo so decembra razveselili otroke in zbrali nekaj več kot 1.800 evrov.
Pripravili so tudi akcijo zbiranja rabljenih igrač in knjig, konec maja pa so v sodelovanju z vrtcem organizirali zaključno prireditev Igre brez meja. S srečelovom, prodajo rolade in prejetimi donacijami so zbrali dodatnih 765 evrov. Denar bodo porabili za nakup poganjalčkov, čelad, tunelov, prenosnih trampolinov, legokock, prenosnih košev in zunanjih igral.

Iskreno se zahvaljujejo vzgojiteljicam ter pomočnicam za čudovite in zabavne igre, ravnatelju Viljemu Kovačiču za vso pomoč in podporo, delovni ekipi, staršem, ki so priskočili na pomoč ter pomagali pri srečelovu in pripravi prostorov, občini za donacije in pomoč, Ferdu Abrahamu, direktorju avtošole AMZS Ljubljana, in Dejanu, ki nas je naučil spretne in varne vožnje ter poskrbel za zabavo na simulatorju, godbi Dobrova - Polhov Gradec pod vodstvom Mateja Rihterja in Borutu Dolinarju, ki naš kraj bogati s svojo prizadevnostjo na področju kulture. Zahvaljujejo se tudi mažoretkam iz Horjula pod vodstvom Petre Medved in Zdenke Troha, ki so poskrbele za čudovit nastop z mlajšo skupino deklic in z dekletoma, ki sta dosegli 4. mesto na državnem prvenstvu. Ne smemo pozabiti Mojce Slatinek, ki je skladu v zadnjem hipu priskočila na pomoč in so skupaj spekli nekaj več kot 5 metrov dolgo rolado v obliki gosenice, s katero so razveselili naše malčke. Zahvala gre tudi podjetju Vigros za sladoled, s katerim smo se ohladili po igrah, ter donatorjem za dobitke in denarne prispevke.

Sklad vrtca, ki zastopa interese približno 190 otrok in njihovih staršev, predstavljajo izključno tri mamice, ki so (ob pomoči vzgojiteljic) odgovorne za celotno organizacijo omenjenih prireditev. Želijo si, da bi njihova prizadevanja za izboljšanje razmer in pogojev dela v vrtcu, njihovo dobro voljo, ves trud in čas, ki ga v to delo vložijo, preostali starši sprejeli vsaj s pozitivnim odnosom, dobro voljo in primernim obnašanjem na prireditvi, če je vse preveč pričakovati pomoč pri izvedbi prireditev in podporo v smislu dobrih predlogov. Mamice pravijo: "Skupaj z vami, dragi starši, vzgojiteljice in pomočnice gradimo in ustvarjamo topel, igriv in prijazen vrtec za naše malčke. S sodelovanjem zmoremo vse."

Približujejo se počitnice in poletne vragolije, septembra pa začetek nečesa novega za naše malčke, začetek novih doživetij. "In upamo, da smo del teh doživetij pričarali tudi mi," zaključijo pogovor mlade mamice.

Oglejte si tudi