Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Nov obračun cen za kanalščino

Občani ste v začetku maja prejeli obračun za mesec april v skladu z novim cenikom, ki je stopil v veljavo 1. aprila 2014. Cene so oblikovane skladno z Uredbo o metodologiji za oblikovanje cen obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja (Ur. l. RS, št. 87/12, 109/12).

Novost na položnicah je tudi grezničnina, ki jo je začela Vo-Ka zaračunavati mesečno na podlagi državne uredbe za vse tiste, ki imajo doma greznice. Vsak mesec bo na položnicah obračunana akontacija za obvezen odvoz, ki bo na vsake tri leta.

Nekateri občani ste dobili visoke zneske, ker položnica vsebuje še poračun za nazaj. Za vsa morebitna vprašanja obračuna so vam na razpolago službe Vo-Ka na brezplačni modri telefonski številki 080 86 52, lahko pa jim tudi pišete na naslov voka@vo-ka.si.

Preko Javnega Holdinga Ljubljana bomo poskušali doseči spremembo državne uredbe v tistih delih, za katere menimo, da so neživljenjski, saj uredba med drugim predpisuje način, ki odvrača gradnjo male komunalne čistilne naprabe (MKČN). O ceni storitev pa se bomo občine, ki smo solastnice holdinga, prav tako preko Holdinga oz. javnega podjetja Vodovod-Kanalizacija še pogovarjale, saj ceno pripravi z elaboratom izvajalec, ki opravlja javno gospodarsko službo.

Občina Dobrova-Polhov Gradec bo uradno obvestilo o nadaljnjih pogovorih z Vo-Ka in JHL z vsemi pridobljenimi podatki in natančnimi informacijami objavila na svojih spletnih straneh v kratkem.

 

Franc Setnikar, župan 

Oglejte si tudi