Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Veseli december v vrtcu Borovnica

December, mesec pričakovanja, praznovanja in luči, smo v vrtcu Borovnica otvorili z okraševanjem igralnic, garderob in hodnikov. Nato nas je že konec prvega tedna z okusnim zajtrkom razveselil Miklavž, v skupini Palčki pa so mu dan prej celo pomagali speči piškote. Po Miklavževem zajtrku sta si skupini Palčki in Veseli vlak privoščili čajanko, medtem ko so v skupinah Žabice, Metuljčki in Mehurčki pekli piškote.
Tudi v drugih skupinah so se v decembru sladkali: pekli so piškote, pripravljali tople kruhke, se gostili s čokoladnim fondijem in pili čaj iz porcelanastih skodelic, ki so jih prinesli od doma. Čarobne dopoldneve so nam pričarali čarodej Roman s svojimi čarovnijami in vragolijami, vrtčevski zborček Miš-Maš z zimskimi pesmicami ter vzgojiteljice, ki so za otroke odigrale glasbeno pravljico Babica Zima, v enoti na Bregu pa igrico Snežak Snežko. Vsem skupinam so se skozi igro in pesem predstavili tudi otroci sami: skupina Miške z igrico Grad gradič, Palčki z zgodbico Otrok je otrok, Veseli vlak z Repo velikanko ter skupina Žogice z deklamacijami in plesom. Zadnji predpraznični dnevi so minevali sproščeno in veselo: popoldanski bazar v šoli z novoletnim koncertom, novoletni ples za vse skupine ter novoletni kino za starejše otroke so pripomogli, da smo praznike pričakali dobro razpoloženi.

Že počitniško vzdušje nam je 27. decembra popestril kratek obisk predsednika države Boruta Pahorja. Skupaj smo zapeli nekaj otroških pesmic ter drug drugemu zaželeli vesele praznike.

 

Jasna Gabrovšek

Oglejte si tudi