Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

PGD Borovnica: po pestrem poletju še bolj delovna jesen

Člani PGD Borovnica smo bili tudi v poletnih dneh ves čas dejavni. Ekipa veterank je pod budnim očesom mentorja Vilija Mevca pridno trenirala in se udeleževala tekmovanj za pokal Gasilske zveze Slovenije, v katerem je na koncu osvojila 6. mesto. Gasilska mladina se je v juliju v spremstvu mentorjev Domna Grdiča in Boštjana Matka skupaj z drugimi mladimi gasilci iz gasilskih zvez Vrhnika in Logatec udeležila letovanja v Savudriji. Člani društva pa so s svojim programom sodelovali tudi na dveh gasilskih porokah naših članov.
Prvo septembrsko nedeljo je v Bohinjski Bistrici potekalo tekmovanje starejših gasilcev. Iz PGD Borovnica so se ga letos udeležile veteranke, ki so domov spet prinesle pokal, osvojile so namreč 3. mesto! Tako veteranke kot veterani pa pridno trenirajo še naprej, saj jih že 20. septembra čaka novo tekmovanje. S septembrom so se sicer spet začele vaje za mlade gasilce, na katerih vadimo gasilske veščine in ponavljamo gasilsko tematiko.

Oktober je mesec požarne varnosti, letos pa je posebej namenjen ljudem s posebnimi potrebami in poteka pod geslom Ko zagori, pomoč potrebujemo vsi. Člani PGD Borovnica bomo 25. oktobra priredili dan odprtih vrat, ko boste lahko pobliže spoznali našo opremo in delo, načine gašenja, oddali svoje gasilnike na servis, otroci pa bodo lahko uživali v barvanju gasilskih pobarvank. Za vse tiste, ki vas gasilstvo veseli in bi radi postali del naše ekipe, velja še posebno povabilo, da se nam pridružite na dnevu odprtih vrat. Za več informacij smo vedno dosegljivi tudi prek e-pošte pgdborovnica@gmail.com.

Operativni del društva v okviru meseca požarne varnosti čaka tudi nekaj vaj, ob katerih bo preizkusil svojo usposobljenost in opremo. PGD Borovnica pa 18. oktobra v sodelovanju z gasilsko zvezo Vrhnika v osnovni šoli Borovnica organizira gasilski kviz, kamor ste vabljeni k ogledu in navijanju za domače ekipe. Jesen bo torej za nas zelo pestra – upamo pa, da samo na preventivnem področju in da bo minila brez večjih intervencij.

 

Saša Mevec Pušnik za PGD BOROVNICA


DAN ODPRTIH VRAT PGD BOROVNICA: 25. 10. 2014 od 9h do 15h.

Vabljeni!

 

Oglejte si tudi