Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Poslovili smo se od Davorine Pirc

V petek, 8. avgusta smo se poslovili od Davorine Pirc, občinske svetnice občine Bled v zadnjih dveh mandatih. Povzemam del njenih misli, ki jih sama napisala v svojem življenjepisu:

 

»Rodila se je 11. februarja 1959 materi Malči Kolman in očetu Jožetu Brencetu. Po zaključeni osnovni šoli se je najprej odpravila na Gimnazijo Kranj, nato pa je nadaljevala svojo izobrazbeno pot v Ljubljani. Pri 23 letih je hkrati diplomirala na ekonomski in pravni fakulteti.

 

Njeno delo je bilo že od samih začetkov izjemno raznoliko. Tako se je v okviru prakse ukvarjala z delom analiz in davčne inšpekcije, bila praktikantka na sodišču, kasneje pa vodja financ in računovodstva v Iskri Instrumenti Otoče.

 

V letu 1991 se je odločila za samostojno pot. Takrat se je pričela ukvarjati s podjetništvom. Panoga ji je bila tako rekoč položena v zibko. Povedali so ji, da ji je že v času zgodnjega otroštva neka udomačena kavka prinesla v voziček prstan. Zlatarstvo ji je bilo očitno namenjeno. Na Bled je pripeljala znano slovensko podjetje, Zlatarno Celje.

 

Ena izmed njenih strasti so bili tuji jeziki. V svojem lokalu Vas je lahko prijazno pozdravila v angleščini, francoščini ter celo v nemščini, italijanščini in ruščini.

 

Njeno mladost je v veliki meri zaznamovala glasba. 8 let je igrala violino, to pa je dopolnila s 4 leti klavirja in prav toliko solo petja. Naklonjenost kulturi in Bledu je najbolj utemeljila skupaj z bratom, s katerim sta bila pobudnika in ustanovitelja Festivala Bled. Letos je potekal že devetnajsto leto.

 

Pred dvanajstimi leti je začela svoje dejavnosti v lokalni politiki. Takrat so ji namreč dodelili vlogo predsednice občinskega nadzornega odbora. Tako je do potankosti spoznala delovanje občine iz njene najzahtevnejše plati.

 

Njena življenjska filozofija je bila, da je potrebno združiti izkušnje in modrost starejših generacij z idejami mladih ter ustvariti Bled, ki bo pravi dom za slehernega njegovega prebivalca.«

 

Njenim mislim ni kaj dodati. Same govorijo. Spominjali se je bomo kot prijetnega sogovornika, kot človeka številnih znanj, kot osebe z novimi idejami, predvsem pa kot skrbne matere dveh hčera in življenjske spremljevalke moža Toneta.

 

Srečo Vernig

Oglejte si tudi