Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
9°C
ČET.
22°C
8°C
Oceni objavo

POLETNI TABOR MATERADA 2016

Center za socialno delo Radovljica je tudi letos tradicionalno, zadnje dni v avgustu, organiziral poletni tabor za otroke na morju. Letos se je tabora v domu VIRC v Materadi pri Poreču udeležilo 25 osnovnošolcev, ki prihajajo iz socialno šibkih družin, živijo v rejniških družinah ali pa so bili nastanjeni v Kriznem centru za otroke in mladostnike Kresnička v Lescah.

 

Tudi letos smo pripravili pester program.  Dneve smo pričeli z jutranjo telovadbo, skrbeli za urejenost sob in ob čudovitem vremenu veliko časa preživeli v vodi in na obali. Na plaži smo se najbolj zabavali z izdelovanjem različnih zapestnic. Vsak dan smo imeli tudi dve delavnici (različne socialne igre in tematske delavnice). Med drugim so sami izdelali razglednice in jih poslali staršem, prijateljem in donatorjem. Tudi večeri so bili pestri: enkrat nam je dvorni norček iz Zavoda Enostavno prijatelji pričaral prijeten večer, pomerili smo se v igrah brez meja, se odpravili na sladoled v Poreč …

 

Na tematskih delavnicah so otroci cel teden ustvarjali in se pripravljali na zaključni večer: ustvarjalna delavnica je ustvarjala sceno za gledališko igrico, na kuharskih delavnicah so pripravljali pogostitev za zadnji večer. Zadnji večer je bil zelo zanimiv, saj je plesno pevska skupina pripravila zanimiv program,   gledališka skupina pa je uprizorila pravljico »Janko in Metka malo drugače«.  

 

Pri izvedbi tabora nam vsako leto z donatorskimi sredstvi pomagajo številna podjetja iz lokalnega okolja, nekateri pa nam na pomoč priskočijo s svojimi proizvodi in izdelki.

Nasmejani obrazi in iskrice v očeh otrok so največja nagrada in spodbuda, da se bomo organizacije poletnega tabora lotili tudi prihodnje leto.

 

 

Branka Jakšič

Oglejte si tudi