Oceni objavo

USPEŠNO IZPELJANA ČISTILNA AKCIJA »PRIJATELJI, OČISTIMO BOHINJ!«

Tudi letos nam je uspelo izpeljati čistilno akcijo »Prijatelji, očistimo Bohinj!«. Na letošnji čistilni akciji, ki smo jo izpeljali 6.aprila, nam je toplo in sončno vreme omogočilo lep delovni dan v naravi, kar se je pokazalo v zelo številčni udeležbi - čistilne akcije se je udeležilo okoli 550 udeležencev. Ti so se razdelili v manjše skupine ter se razporedili po različnih lokacijah Bohinja. Sodelovalo je več kot 40 društev, klubov in ostalih organiziranih skupin ter ponudnikov športnih in rekreativnih storitev, kot tudi nekateri občani in družine.

Očiščenih je bilo okoli 90 km cest, sprehajalnih, planinskih poti in kolesarskih stez, travniki, lovišča, plezališča, bregovi vodotokov, obala jezera in naselja po Bohinju.

Vsako leto s številčno udeležbo pokažemo, da je Bohinjcem mar za okolje v katerem živimo ter se ne glede na vreme enkrat na leto zberemo skupaj in počistimo smeti po celotni občini. Vedno bolj se ljudje zavedamo, da je naravo potrebno varovati in ohranjati. Kljub okoljskemu zavedanju pa še vedno v naravi opazimo preveliko število smeti, katere so bile odvržene.

Potrebno se je zavedati, da so vode, zrak, gozdovi, travniki dragocena naravna dobrina, kamor smeti ne sodijo. Vsak posameznik lahko tako s svojimi dejanji in ravnanjem prispeva k doseganju cilja zdravega in varnega okolja. Smeti tako ustrezno ločujmo ter jih odlagajmo v zato namenjene smetnjake ter jih ne puščajmo v naravi.

Ob uspešno izpeljani čistilni akciji se v imenu organizatorjev (Občina Bohinj in Turistično društvo Bohinj) vsakemu udeležencu čistilne akcije, društvom ter delavcem Režijskega obrata, ki so na dan akcije in tudi v naslednjih dneh odvažali zbrane odpadke, iskreno zahvaljujemo.

Oglejte si tudi