Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

24 ur za rešitev zahtevnega poslovnega problema

Sodelovale bodo ekipe iz 4 podjetij, in sicer: Elektro energija (Slovenija); IBM Hrvaška (hrvaška), Endava Moldova (Moldavija), Tarkett Serbia (Srbija), zmagovalec bo razglašen v sredo, 19. septembra ob 18.15 na IEDC - Poslovni šoli Bled

Bled, 18. september 2012 - IEDC-Poslovna šola Bled organizira mednarodno tekmovanje v reševanju študij poslovnih primerov (t.i. IEDC Case Study Competition), katerega glavni cilj je poudariti, da je za poslovni uspeh ključno znanje. Tekmovanje bo potekalo v torek in sredo, 18. in 19. septembra, v prostorih IEDC na Bledu. Pomerile se bodo 4 zmagovalne ekipe s Hrvaške, Moldove, Slovenije in Srbije. Poslovni izziv bo vodil dr. Jim Ellert, direktor študijskih programov MBA na IEDC in zaslužni profesor IMD Lausanna.

IEDC alumni mrežapovezuje 4.265 diplomantov daljših izobraževalnih programov na IEDC-Poslovni šoli Bled iz 66 držav. Trenutno obsega 14 klubov v 14 državah, čez 3 tedne (2. oktobra) pa bo v južnoafriškem Cape Townu ustanovljen 15. klub. Med številnimi iniciativami alumni mreže je tudi prvo mednarodno tekmovanje v reševanju študij poslovnih primerov. Glavni cilji tekmovanja je promocija poslovnih znanj in povečanje konkurenčnosti posameznikov in podjetij. Konceptualno je tekmovanje zasnoval in že peto leto zapored uspešno organiziral IEDC Alumni klub Hrvaška, letos pa se je tekmovanje začelo postopoma širiti v druge države. V okviru mednarodnega tekmovanja 2012 so se že iztekla 4 lokalna tekmovanja, in sicer v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji in Moldovi. Zmagovalci posameznih tekmovanj (našteti spodaj), se bodo pomerili v finalnem delu, ki bo 18. in 19. septembra na Bledu. IEDC-Poslovna šola Bled bo zmagovalni ekipi podala glavno nagrado: dvodnevni seminar po meri za podjetje. Elektro energija (Slovenija), IBM Hrvaška (Hrvaška), ENDAVA Moldova (Moldova), TARKETT (Srbija).

Študijo primera bo izbral dr. Jim Ellert, direktor študijskih programov MBA na IEDC, ki napoveduje: "Udeleženci bodo reševali primer s področja splošnega managementa, ki bo temeljil na povezovanju različnih funkcij v podjetju. Štirje timi bodo po uvodni predstavitvi v torek prejeli študijo poslovnega primera in nalogo, da do srede zjutraj, torej v 24 urah, pripravijo rešitev. " Žirija, ki jo poleg dr. Jim Ellerta sestavljata še akademski direktor IEDC dr. Nenad Filipović in prof. Randy Kudar, ki predava na programih MBA na IEDC, bo najboljšo ekipo razglasila v sredo, 19. septembra, ob 18.15,  so sporočili iz IEDC - Poslovne šole Bled.

Oglejte si tudi