Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Razvojni program občine Bled

Bled - Blejski občinski svet bo na torkovi seji poleg proračuna za prihodnje leto obravnaval tudi dopolnjen razvojni program do leta 2020.

 

Družba, v kateri živimo, se spreminja v vseh segmentih, zato je bilo treba tudi razvojne načrte spremeniti in jih prilagoditi realnosti. Kot piše v odkumentu, bo vsekakor  potrebno še v tem mandatnem obdobju, se pravi do vključno leta 2014, popolnoma prevetriti vse razvojne prioritete, cilje, predvsem pa konkretne projekte. Gospodarska kriza je namreč prinesla nova spoznanja, postavila nove zakonitosti, spreminja se družba kot celota in njene potrebe. Z letom 2014 se prične novo programsko obdobje črpanja EU sredstev, ki ga bosta zaznamovali za občino Bled pomembni predvsem dve značilnosti: delitev Slovenije na vzhodno in zahodno kohezijsko regijo, pri čemer bo slednja, vključno z Bledom, v slabšem položaju, ter

preusmeritev prednostnih področij sofinanciranja od trdih, infrastrukturnih projektov k mehkejšim, socialnim, ekonomskim ipd.

Še vedno pa ostajajo tri osrednje usmeritve programa, to pa so, da občina Bled postane zelena alpska občina, vrhunska turistična destinacija in vitalna občina.

Podrobnosti programa si lahko ogledate na spletni strani občine Bled.

Oglejte si tudi