Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Maju skupna zmaga za pokal Slovenije

Maj Novakovič, mladi ajdovski modelar, se je letos udeležil vseh petih tekem za pokal Slovenije v kategoriji F1H za mladince in na koncu osvojil prvo mesto. Še posebej se je izkazal na zadnji tekmi v Vipavi, kjer je osvojil vseh 600 možnih točk.

V uvodu v novo sezono za Borutov memorial v Novem mestu Maju ni šlo vse po načrtih in je s 466 točkami osvojil peto mesto, vendar mu je potem uspelo stopnjevati formo do končne zmage. Učenec osnovne šole Danila Lokarja iz Ajdovščine je na drugem koncu Slovenije, v Murski Soboti, v tekmi za pokal občine Murska Sobota osvojil lepih 576 točk, kar pa je zadostovalo 'le' za drugo mesto. V tekmi za pokal Moravskih Toplic pa se je član AK Josip Križaj še enkrat povzpel na stopničke, tokrat za tretje mesto.

Še bolje je Maju šlo, ko je prekmursko ravnico zamenjal z bolj razgibano pokrajino. Že na naslednji tekmi za pokal zgornjega Posočja v Bovcu je skočil na sam vrh s 586 točkami, torej mu je do maksimalnega izkupička zmanjkalo samo 14 točk.

Zadnjo tekmo je organiziral Letalsko modelarski klub iz Mirna in sicer na letališču v Vipavi. Maj Novakovič, ki je medtem že postal srednješolec, je izkoristil poznavanje domačih zračnih mas in vknjižil vseh možnih 600 točk.

Na tekmovanjih modelarjev s prosto letečimi letalskimi modeli (kategorija F1H) je predvidenih pet letov, t.i. turnusov, model pa se mora vsakič obdržati v zraku 120 sekund, če naj dobi vse točke. Če to uspe več tekmovalcem, je potem predviden še fly-off.

Vanja Perger - Vanč

Oglejte si tudi