Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Skupščina društva KZA Ajdovščina – Vipava 2015

Društvo zdravljenih alkoholikov je 6. junija 2015 v Vipavi organiziralo letno skupščino kluba. V Kulturnem domu se je zbralo 150 udeležencev: 18 zdravljencev in njihovih svojcev, gostje vseh klubov Primorske in Notranjske, predsednik Zveze klubov zdravljenih alkoholikov Slovenije, prijatelji iz hrvaških Matulj, direktorica ZD Ajdovščina Boža Ferfolja in drugi povabljeni.
Društvo vsako leto povabi medse župane, predstavnike CSD, policije, socialne delavce šol in drugih institucij, za katere menijo, da se jih problematika alkoholizma dotika, vendar se le redki odzovejo vabilu.

Na tokratni skupščini so najprej izvolili delovno predsedstvo, ki ga je vodil Srečko Uršič, nato pa potrdili dosedanje vodstvo. Po uvodnem pozdravu predsednika Ivana Lična so sledili nagovori in izpovedi terapevtke Rosane Harej, dijakinje Gimnazije Nova Gorica, člana Srečka Uršiča in zakoncev iz Matulj. Med kulturnim programom, ki so ga pevsko popestrila dekleta Vokalne skupine Grlica iz Budanj pod vodstvom Katarine Kodele Zadnikar, so podelili priznanja članom kluba, ki eno, pet ali petnajst let abstinirajo. K mikrofonu so se prijavili številni predstavniki sosednjih klubov in gostiteljem izrekali pohvale in zahvale za sodelovanje. Za popestritev programa je poskrbela tudi Irena Kodele Krašna, ljubiteljica vrtnic, ki je prisotnim prikazala diaprojekcijo dišečih cvetov.

Letno srečanje je priložnost, da se člani poveselijo in med seboj še bolj prijateljsko povežejo v skupnih prizadevanjih, da bi ostali zvesti dani besedi; živeti polno, zdravo, brez alkohola.

Za KZA Nadja U. Pregeljc

Povezave


Oglejte si tudi