Oceni objavo

Uspešno izveden občni zbor

Člani Društva  upokojencev Dvor smo v soboto  23. aprila v prostorih sejne sobe Prostovoljnega gasilskega društva Dvor opravili letni Občni zbor in po besedah predsednika Dušana Mikca ugotovili, da zastavljeni program za minulo leto ni bil v celoti realiziran. Ker  je  v preteklem letu vladala še velika zdravstvena nevarnost zaradi pandemije, so bile nekatere načrtovane naloge društva (izletniška, športna, kulturniška ipd.) okrnjene, oziroma jih zaradi zdravstvenih razmer ni bilo mogoče izpeljati.

Na občnem zboru je bilo prisotnih manj članov kot se jih je prijavilo, a dovolj, da je bil zbor sklepčen. Na povabilo se je odzval tudi župan Občine Žužemberk Jože Papež, podžupan Rok Zupančič, predsednik PZDU Dolenjske in Bele krajine Dušan Krašovec in Branko Djurič, zastopnik DU Straža.                

Po izvolitvi delovnega predsedstva je predsednik društva  predstavil poročilo o delu društva v preteklem letu. Leto, ki je minilo je zaradi epidemije COVID krojilo naše aktivnosti,  zato smo marsikatero načrtovano aktivnost odpovedali.  Vseeno pa smo poskrbeli za nekaj športnih aktivnosti, predvsem v pikadu. V pikadu redno trenira skupina žensk in moških. Rekreacijo smo uspešno izvedli s pohodi in počitnikovanjem v hotelu Delfin. Izvedli smo aktivnosti s področja tehnične kulture. Za to sta poskrbeli Tanja Jarc in Francka Murn. Slednji sta sodelovali na razstavi v Črnomlju in v Velikem Lipju, kjer je Jarčeva izvedla delavnico v  izdelavi rožic iz papirja. Z obiski prostovoljcev  na domu smo starejšim nudili pomoč in jim dali novo upanje ter  nasmeh na lica.  Izvedli smo tudi izlet v Zasavje, kjer smo se seznanili z zgodovino rudarstva  in življenjem rudarjev. Člani smo se klub zaostrenim razmeram srečali na pohodih, kostanjevem pikniku in obiskali jubilante, ki so dopolnili 9o let ali več.

Poročilo o letovanju v hotelu Delfin in projektu starejše za starejše je posredovala Zvonka Bradač. Klub težavam zaradi epidemije in zdravstvenih zapletov je na letovanje v Delfin odšlo več kot 20 naših članov. Sprememba terminov je nekoliko zapletlo počitnikovanje. Prostovoljci so bili pri svoji dejavnosti zelo  aktivni in so presegli vsa pričakovanja .

O finančnem poslovanju je poročala blagajničarka. Čeprav je v blagajno priteklo malo sredstev je bilo poslovanje  pozitivno. To je bilo razvidno tudi iz poročila NO.

Po  sprejemu vseh poročil je predsednik predstavil še načrt dela društva v letu 2022.

Aktivnosti bodo podobne kot prejšnja leta. Poleg programa  društva je potrebno upoštevati tudi aktivnosti, ki jih načrtuje PZDU in ZDUS. Trudili se bomo, da bi  društvo izvedlo čim več zastavljenih nalog in bilo uspešno na področju kulture, športa, rekreacije in druženja. Sodelovali bomo z občino, se prijavili na razpise, se trudili za pridobivanje novih članov, za obiskovanje starejših in osamljenih članov , sodelovali z  ostalimi društvi in se podrobneje seznanili z e-oskrbo.

Po pregledu prehojene poti v letu 2021 in načrtih za to leto je sladila še podelitev  priznanj društva, PZDU in ZDUS. Najvišje priznanje, mala plaketa ZDUS je prejel Stane Kmet.

Sledil je še neformalni del zbora, druženje in  pogostitev, kjer smo si imeli še veliko za povedati. Videlo se je, da pogrešamo srečanja in klepet, kar je bilo v dveh letih težko izvedljivo.   

Dušan  Mikec

Oglejte si tudi