Logo MojaObčina.si

Zreče

DANES
6°C
-4°C
JUTRI
1°C
-1°C
2122

Obiskali smo Birkfeld na Avstrijskem Štajerskem

 

 

Povezovanje v kraju je vedno dobrodošlo smo ugotovili že večkrat.Prostovoljci Rdečega križa smo tokrat skupaj z različnimi društvi  uspeli  organizirat  skupni izlet in obiskali   gorsko  vasico Birkfeld  pri WEIZ-u,kjer je velika postaja Rdečega križa,ki rešuje in pomaga ljudem na celotnem območju krajev severne  Avstrijske-Štajerske.

Kar nekaj vozil imajo na razpolago in so zelo povezani tudi z gasilsko enoto v kraju , prav letos maja pa so reševalci prejeli novo vozilo-ki so se ga veselili vsi v kraju , tako prostovoljci pri  Rdečem  križu,gasilci,krajani.Godba na pihala pa so prav tako pozdravili novo vozilo,kot tudi župnik,ki je krstil in maševal v  zahvalo za pridobljeno vozilo.

Naša skupina  je občudovala veliko zgradbo RK- in vendar smo  bili še bolj  presenečeni na sprejem  v delavnici  slaščičarja gospoda FELBER,ki nam je omogočil  prezentacijo in pokušino njegovih izdelkov,ki je le par korakov  oddaljen od reševalne postaje Rdečega križa.

Spoznali smo delo v domači delavnici,ki letno proizvede že 25 ton izdelkov vseh mogočih proizvodov najrazličnejših sladkih izdelkov iz čokolade.

Felber uporablja produkte iz svojega okolja z nakupom sadja,medu in drugih artiklov,ki jih uporablja pri izdelovanju čokolade vseh vrst.  Dvoinpolkilogramske bloke čokolade,ki jo doma predela pa prejema iz  pristanišča nemškega  KIEL-a.

Upokojenci,zreške Mravljice in nekaj posameznic iz KORK-ov  smo  bili navdušeni nad videnim.

V  bližnjem Fischbachu pa smo obiskali  zaradi slabega vremena,kar  cerkev sv. Egidija,kjer smo se  dolgo pogovarjali z domačinko,predstavnico  turistične  pisarne Fischbach-   Marianne  Dornhofer,ki živi in dela v kraju,ki  ima zaradi urejenosti  že 7 nagrad  in so bili letos tudi gostitelji  parade  cvetja.Gorsko klimatsko zdravilišče na nadmorski višini 1050 m ima le 1.500 prebivalcev in vendar se pohvalijo ,da imajo zaradi  uradnega naziva »klimatsko zdravilišče« tudi svojega zdravnika,kar v Avstriji to ni običaj,ker tudi Avstrija ima denarne probleme v zdravstvu.

Fischbach je v marsičem podoben tudi naši Rogli ali bližnjim vasem.Kraj doslej  ni  bil vajen obiskov iz Slovenije-so pa oni pogosto gostje naših zdravilišč.

Naša skupina  je na poti domov  obiskala še  Bad Waltersdorf  in Blumau-kraja,ki zelo tekmujeta med seboj v urejenosti .

Manjkalo je  le sonca na dan izleta in vendar smo zadovoljni,da smo videli kar nekaj zanimivosti  s katerimi smo se srečali prvič

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!