Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
5°C
Oceni objavo

Zbor članov OZSČ Dravinjske doline

V petek, dne 15. marca 2024, so se na rednem letnem zboru v prostorih lovskega doma Loče na Mlačah zbrali člani Območnega združenja slovenskih častnikov Dravinjske doline. Zbralo se jih je 37. Na zboru so ocenili delovanje v preteklem letu in sprejeli plan za leti 2024 in 2025. Ugotovili so, da so bile vse naloge iz plana za leto 2024 uresničene. Izvedli so vse naloge z vojaško strokovnega področja in dela z mladimi, se udeleževali spominskih dogodkov, ki so jih organizirala druga veteranska in domoljubna združenja, ter sami organizirali spominski Vančev pohod in mašo za domovino ob dnevu državnosti v Zrečah.
Ponosni so, da so pridobili status organizacije posebnega pomena na področju obrambe.
Tudi kadrovsko so se okrepili, pri čemer so še posebej veseli, da so poleg častnikov-članov uspeli pridobiti dve članici in sicer eno podčastnico in eno častnico.
Za leti 2024 in 2025 so si zastavili ambiciozen plan, ki bo okrepil vlogo OZSČ kot strokovne in stanovske organizacije vojaških častnikov in podčastnikov. Poleg ''običajnih'' aktivnosti bodo v letu 2025 poseben poudarek posvetili obeležitvi 10-letnice delovanja OZSČ Dravinjske doline, pri čemer nameravajo izdati jubilejni zbornik in organizirati svečano akademijo.
Na zboru so zaslužnim članom podelili večje število priznanj.

Oglejte si tudi