Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Spirala na Skomarju

Spirala je literarna revija katere prva številka je izšla lansko leto pod okriljem Splošne knjižnice Slovenske Konjice. Spirala se je predstavila v Skomarski hiši.

 

Tokratni, sicer pa že 145. literarni večer, zadnji v tej sezoni, ki je bil to soboto 18. junija v Skomarski hiši je gostil ustvarjalce nove literarne revije Spirala iz Slovenskih Konjic. V letu 2015 je namreč pod okriljem Splošne knjižnice Slovenske Konjice izšla prva številka te tako potrebne revije za literaturo v naših krajih. O tem kako se je ta revija rojevala, kdo so bili njeni snovalci in nekaj od tega kar je bilo kasneje v reviji objavljeno so nam ta večer predstavili; Kristjan Koželj, Ana Miličevič, Aleš Jelenko in Maja Furman. V pogovoru z člani uredniškega odbora se je razvil pogovor tudi kako naprej, kakšni so načrti in izpostavljeno je bilo vprašanje odprtosti revije v slovenski prostor in tudi to ali bo v reviji dovolj prostora tudi za lokalne ustvarjalce.

Glasbene gostje so bile Amalija Skok iz Zbelovega in Zala Macuh iz Mlač. Naslednji literarni večer bo zadnjo soboto v mesecu avgustu.

Oglejte si tudi