Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

IZJAVA ZA JAVNOST - POŽAR V ZABUKOVICI 3.5.2021

Danes, 3. maja 2021,  je ob 12.35 uri v Zabukovici, občina Žalec, Gasilska zveza Žalec,  prišlo do požara v stanovanjskem objektu. Po prejemu informacije o dogodku so bila aktivirana Prostovoljna gasilska društva Zabukovica, Griže, Kasaze – Liboje, Dobriša vas – Petrovče, Vrbje in Gotovlje. Skupno je v intervenciji sodelovalo 41 gasilcev z osmimi gasilskimi vozili. 

Ob nastanku požara v objektu ni bilo stanovalcev. Bližji sosed, ki je prvi opazil požar, je iz hiše rešil hišnega ljubljenčka. Požar naj bi se pričel v kletnih prostorih, nato pa se je razširil po fasadi v ostrešje. Na požarni straži in za pomoč domačinom pri sanaciji so ostali gasilci PGD Zabukovica in PGD Griže. Stanovanjski objekt trenutno ni primeren za bivanje. 

Bližji sosed, ki je prvi opazil požar, je iz hiše rešil hišnega ljubljenčka. Požar naj bi se pričel v kletnih prostorih, nato pa se je razširil po fasadi v ostrešje. Na požarni straži in za pomoč domačinom pri sanaciji so ostali gasilci PGD Zabukovica in PGD Griže. Stanovanjski objekt trenutno ni primeren za bivanje. 
​Gasilska intervencija se je zaključila okoli 15.00 ure.

Prispevek pripravil:
Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi, tadej.zupan@gz-zalec.org; 051 38 28 85

Oglejte si tudi