Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Mesečni prispevek o delu Gasilske zveze Žalec

V ponedeljek, 17. maja 2021, je bila podaljšana epidemija nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19). S tem dnem še vedno opravljamo zgolj posredovanja ob nesrečah in požarih ter izobraževanja.


Prav tako v ponedeljek, 17. maja 2021, smo bili ob 12:55 uri obveščeni o požaru stanovanja v večstanovanjskem objektu v Šempetru v Savinjski dolini, kjer je prišlo do vžiga pozabljenega olja na štedilniku. Ob tej priložnosti bi radi gasilci ponovno opozorili, da se gorečega olja ne gasi z vodo, temveč se po možnosti pokrije s pokrivalko ali vlažno krpo, saj pri gašenju gorečega olja z vodo pride do burne reakcije, ki pospeši gorenje.
V soboto 5.6.2021 in nedeljo 6.6.2021, je v Celju potekalo Državno gasilsko tekmovanje mladine, članic in članov ter starejših članic in članov, ki se ga je udeležilo okrog 400 enot iz vse Slovenije, od tega tudi 17 enot iz naše Gasilske zveze Žalec. Tekmovanje je organizirano vsaki dve leti in bi sicer moralo biti že lani, a je bilo prestavljeno zaradi znanih razlogov. Z veseljem vam sporočamo, da so bile enote iz Gasilske zveze Žalec  izredno uspešne, saj so mladinke PGD Andraž nad Polzelo postale državne prvakinje, pionirji PGD Drešinja vas so osvojili 3. mesto, tudi ostale enote pa so dosegle odlične uvrstitve.

Na tekmovanju pa je sodelovalo tudi 5 sodnikov gasilsko športnih disciplin  iz naše gasilske zveze.
Tekmovanje je tudi organizacijska »predpriprava« na gasilsko olimpijado, ki bo drugo leto potekala pri nas v Sloveniji, prav v Celju.
 
V četrtek, 10. junija 2021, je na našem območju potekala 2. etapa kolesarske dirke po Sloveniji »TOUR OF SLOVENIA«. Pri organizaciji smo sodelovali tudi gasilci GZ Žalec, na progi je bilo namreč kar 70 naših gasilcev, ki so opravljali delo rediteljev. S tem gasilci dokazujemo, da se uspešno povezujemo z lokalnim okoljem in smo pripravljeni pomagati tudi na področjih, ki sicer ne spadajo v naše osnovno poslanstvo.
V tem obdobju so člani Gasilske zveze Žalec opravili 21 intervencij, ki so skupno trajale 26 ur in 15 minut. Najdaljša intervencija je trajala 3 ure in 50 minut, najkrajša pa 25 minut.

Prispevek pripravil: Tadej Zupan, predstavnik GZ Žalec za odnose z javnostmi
e: tadej.zupan@gz-zalec.org, telefon: 051 38 28 85

Oglejte si tudi