Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

AKTIVNO JESENSKO DOGAJANJE V DRUŠTVU MOST ŽALEC

Prav veseli smo, da so se v društvu Most v letu 2022 pridružili novi člani ter voditeljici. Že drži, da je osnovna dejavnost društva tedensko druženje skupin po zaselkih Občine Žalec ter izvedba različnih pogovornih tematik na druženjih, smo pa prostovoljke-voditeljice skupin tiste, ki si želimo srečanja popestriti s čim več različnimi dejavnostmi in zanimivimi tematikami.  

Družili smo se  z uporabniki in zaposlenimki Dnevno varstvenega centra Žalec. Pekli smo kostanj, klepetali, prepevali in tako obeležili Mednarodni dan starejših. Letos je bil posvečen starejšim ženskam, saj se le-te v starosti pogosto soočajo z diskriminacijo in z neenakostjo. 21.9.2022 smo obeležil svetovni dan Alzheimerjeve bolezni s podporo in sodelovanjem pri odprtju Demenci prijazne točke v Žalcu. 

V Celju smo 10. oktobra obeležili Svetovni dan duševnega zdravja. Ozaveščali smo krepitev duševnega zdravja in dobrega počutja. Sodelovali so: OZARA Slovenija, enota Celje, Šentceleia Celje, ŠENT Socialna Vključenost Celje, SOCIO-večgeneracijski center, Društvo delovnih invalidov Celje, Slovensko društvo HOSPIC, enota Celje in drugi udeleženci.

V okviru projekta 21. festivala za tretje življenjsko obdobje smo izredno veseli, da smo lahko razveselili tri naše članice, ki so prejele doniran osebni računalnik s strani društva Duh časa. Znotraj skupin smo izvedli delavnico na temo novodobne tehnologije. 

Skupine smo se družile na krajših pohodih, praznovanjih rojstnih dni. Povezali smo se z Centrom za krepitev zdravja Spodnje Savinske doline ter na Ponikvi pri Žalcu uspešno izvedle delavnico demonstracije nordijske hoje, meritve krvnega tlaka, vsebnost maščob v krvi in sladkorja.

Rdeča nit srečanj je smeh, druženje, prijateljstvo in dobra volja. 

                                                                                               Špela Jovan, predsednica DRCI Most                            

Oglejte si tudi