Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-0°C
NED.
19°C
2°C
Oceni objavo

Na ogled razstava Pokrivala tako in drugače

V Kulturnem centru Delavski dom Zagorje je na ogled slikarska razstava članic in članov Kulturnega društva »DOM« Zagorje.

Pod budnim očesom njihovega mentorja Milana Razborška po nekajletnem mirovanju društvo letos praznuje 11. leto aktivnega delovanja. V tem obdobju se je zvrstilo veliko razstav, nekaj so jih pripravili tudi izven občinskih meja. Svoja dela izdelujejo v različnih tehnikah in materialih, nekateri so se lotili tudi kiparjenja.

Likovniki že vrsto let pripravljajo razstave, ki so vedno številčno dobro obiskane. Najljubša in najbolj zahtevna priprava je vsakoletna že tradicionalna razstava v počastitev dneva žena. Ob tej priložnosti si vedno izberejo temo, na katero bodo slikarska dela nastala. V preteklih letih so bili na razstavi predstavljeni nekateri slovenski in zasavski slikarji (Kobilca, Birola, Kopitar, Leskovšek, Beer), lotili so se zgodovine rudarjenja in nastajanja mesta Zagorje, zgodovine zasavskih pleharjev (Pihalni orkester Svea ), ki je ob otvoritvi z nekaj skladbami razveselil obiskovalce.

Predstavili so nekatere znane in manj znane slovenske pesnice in pesnike (Lili Novy, Fani Hausman, Josipina Turnograjska, Luisa Pesjakova, Pavlina Pajkova, Mila Kačič, Ela Peroci, Neža Maurer in Svetlana Makarovič), s »Čokolado« so se posladkali tudi obiskovalci. Vse razstave so glasbeno in tekstovno ustrezno opremljene.

Tokratna razstava ima naslov » Pokrivala tako in drugače«. Že voditeljica prireditve (Alenka) je obiskovalce seznanila z zgodovino nastanka in namembnosti  različnih pokrival .

Ob razstavi 8. marca obiskovalke vedno prejmejo simbolično darilo, tokrat je to majhen klobuček, ki so ga v ta namen izdelale likovnice. Za dobro voljo so poskrbele »Knapovske punce«.

Svoja likovna dela razstavljajo: Ivanka Južina, Magda Brvar, Milena Taškar, Andreja Aničin, Mojca Godec, Danijela Aničin, Joža Flisek, Bojan Rozina, Vlado Garantini.

Razstavo si lahko ogledate do 8. aprila 2023.

Besedilo in fotografija: Kulturno društvo DOM

Oglejte si tudi