Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
20°C
4°C
Oceni objavo

34. Regijski otroški parlament

Danes, 18. marca, se je v dvorani Mladinskega centra Zagorje odvijal 34. regijski otroški parlament, ki je privabil 28 mladih parlamentarcev iz naše regije. Letošnja tema je Duševno zdravje otrok in mladih. Dogodka se je udeležil tudi župan Matjaž Švagan, ki je poudaril pomen dialoga in obravnavane teme v mladinskem okolju.

Pomembna prisotnost predstavnikov Centra za socialno delo in Centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov je še dodatno izpostavila pomen obravnave tem, ki se dotikajo duševnega zdravja mladih.

Mladi parlamentarci so se razdelili v skupine in aktivno razmišljali o več pomembnih področjih, med katerimi so bile družina, odnosi med vrstniki, šolsko okolje, vpliv širšega okolja, medijska kultura in samopodoba ter njihov vpliv na duševno zdravje.

Iz naše regije bodo na nacionalnem nivoju zastopali naše ideje in poglede: Maks Pušnik iz Hrastnika, Lovrenc Pirnovar iz Zagorja, Urh Pertinač Baš iz Trbovelj, Neža Brinovec iz Litije, in kot novinarka Kaja Prelogar.

Otroci so s svojimi idejami in razmišljanji pokazali izjemno zrelost in angažiranost, kar obeta svetlo prihodnost naše družbe.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem za uspešno izvedbo dogodka ter prispevek k razpravam o tako pomembnih temah.

 

Besedilo in fotografije: DPM Zagorje

Oglejte si tudi