Logo MojaObčina.si
JUTRI
9°C
5°C
SOB.
4°C
4°C
Oceni objavo

Januarja obeležuje pogrebno podjetje MONUMENTUM tri leta delovanja

Naše dosedanje delo

 • V treh letih delovanja smo s predano ekipo skrbno opravili 60 pogrebov in olepšali več kot 60 grobov.

 • Izdali smo brošuro “Pogrebi – vse kar morate vedeti”, ki je bila natisnjena že v več kot 2000 izvodih in bila brezplačno predana v domove za starejše, zdravstvene ustanove, upravne enote - organizacijam, kjer je najbolj potrebna. V tem letu nas čaka ponoven ponatis. Vsem je prosto dostopna tudi na naši spletni strani v obliki, primerni za tisk.

 • Izdali smo tudi knjigo.Uvedli smo kar nekaj novosti

 • Odprli smo prvo in edino spletno trgovino s pogrebnimi žarami v Sloveniji.
 • Že od samega začetka našega poslovanja imajo pri nas socialno šibkejši možnost izbire med tremi okrasnimi žarami – brezplačno.
 • Naše stranke imajo pri nas možnost brezplačne objave osmrtnice na znanem spletnem portalu (objava je za svojce na tem portalu sicer plačljiva).
 • Spodbujamo unikatnost. Med drugim smo prvi v Sloveniji predstavili tudi spominsko torto.
 • Pogrebne stroške lahko pri nas (so)financijo tudi prijatelji, sorodniki, ali sosedi svojcev. Namesto cvetja ali rož lahko domačim podarite Vrednostno pismo. Višino zneska podarjenega Vrednostnega pisma odštejemo pri pogrebnih stroških. Tako darovalci nimajo slabe vesti, da so prišli praznih rok, svojci pa so vedno prijetno presenečeni nad nenavadno in srčno gesto.


Popolnoma novo in neprecenljivo osebno doživetjePoleg kar nekaj novosti k še bolj osebnem pristopu pri slovesu, ponujamo svojcem še en nov pomemben pristop – pod našim nadzorom lahko sami spustijo žaro dragega pokojnika v družinski grob. Neprecenljiv poslednji srčni trenutek, ki svojcem pomaga pri procesu dojemanja izgube, odpuščanja in končne izpustitve. Za več podrobnosti se obrnite na našo pogrebno službo.Kjer je potrebno, smo obdržali najboljšo klasikoKljub temu, da imamo pisarno, smo še vedno obdržali tudi “zastarel” pristop - obisk na domu. Tak pristop omogoča svojcem, da pri pripravah sodeluje tudi drugo sorodstvo ali prijatelji, ki jim stojijo ob strani. Tako sta soočenje in priprave na slovo za svojce manj stresna in slovo pristnejše. Naš obisk je ob vsem tem seveda brezplačen.


Osveščamo, iščemo rešitve in združujemo • Osveščamo ljudi o njihovih pravicah, informiramo o novostih in razlagamo informacije, ki so se skozi čas začele napačno interpretirati. Ena od teh dezinformacij je vsekakor ta, da lahko na določenem pokopališču opravi pogreb le določena pogrebna služba (o čemer smo tudi že večkrat pisali).

 • Napisali smo več člankov, kjer podajamo različne informacije in manj znana dejstva ter razlagamo zakonodajo na tem področju. Z veseljem smo se odzvali tudi na povabilo društva Hospic na javno razpravo o teh temah.

 • Obdržali smo tudi opcijo, kjer lahko svojci pri nas opravijo pripravo na slovo tudi na daljavo. To je primerno predvsem v primerih, ko naročnik živi v tujini ali je v npr. daljši bolniški odsotnosti, ki mu onemogoča, da stopi v stik z nami.

Skupaj s Cankarjevo knjižnico Vrhnika

Vsak drugi petek v mesecu pripravljamo srečanja z naslovom Odkriti pogovori, ki se odvijajo v Cankarjevi knjižnici na Vrhniki. Obiskovalci lahko poleg brezplačne kavice pričakujejo manjšo skupino ljudi, ki so se pripravljeni odkrito pogovarjati o življenju in vseh življenskih zanimivosti, ki smo jih kot posamezniki deležni. Vsakič povabimo k nam tudi novega zanimivega gosta.


Vljudno vabljeni.

Oglejte si tudi