Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
25°C
11°C
Oceni objavo

Petek je lahko tudi tak dan - drugačno druženje in odkriti pogovori

Ta petek, 10.2.2023 je bil lep, topel in sončen. V Cankarji knjižnici na Vrhniki smo imeli novo srečanje Odkriti pogovori. Tokrat z naslovom: Kako je, če si empatinja?

Z Manico Žmauc smo se pogovarjali o njenem delu, razmišljanju, o njenem življenju v mladosti, o nenavadnih starših in o njeni želji po učenju, ki jo je pripeljala do visoke izobrazbe, ki pa jo kljub vsemu ni zadovoljila.

Vse dokler se ji ni nekoč zgodilo, da je...

Po tem dogodku je začela zavestno spreminjati tok življenja v svojo smer. Dogodek, ki je zagrizeno znanstvenico in filozofinjo spremenil v – človeka. Kaj se ji je zgodilo? Pogovarjali smo se o njeni knjigi Libra, v kateri se dotakne kar nekaj tabu tem. Knjiga že na prvi strani nakaže vsebino, saj jo posveča "... Sestram, čarovnicam, kurbam. Kdo so sestre, kdo so čarovnice in kdo kurbe? Naslov izziva, a tudi pove tako kot avtorica čuti. Prebrati nam je uspelo le en odlomek. Veliko je bilo za povedati. Za odgovoriti. Za vprašati.

“Empati smo lahko vsi. Vse je odvisno od okolja, v katerem živimo. Ta lahko zavira ali podpira naša čutila. V kolikor je zunanjih dražljajev v okolju preveč (preveč informacij, preveč ljudi, preveč…), nas to začne ovirati pri čutenju in zaupanju v svoje zaznavanje, zavedanje.”

Vsak drugi petek v mesecu. Naslednjič se vidimo 10. marca ob 17h uri prav tako v Cankarjevi knjižnici na Vrhniki. Ponovno na sveži domači kavici, piškotih in novih Odkritih pogovorih. Ko upamo vprašati. Ko upamo odgovoriti.

Vabljeni.


Organizatorja:

Cankarjeva knjižnica Vrhnika in MONUMENTUM, pogrebne storitve, Drenov Grič 

                                             ...ker je resnica pomembna.



Oglejte si tudi