Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Vrhniški košarkarji zmagovito tudi v gosteh!

V soboto, 24.10., se je članska ekipa odpravila na prvo gostovanje v sezoni proti ekipi iz Cerknice. Obe ekipi sta v 1. krogu dosegli zmago, tako da je bilo težko napovedati zmagovalca pred začetkom tekme.

Ekipa Vrhnike je tokrat tekmo začela z naslednjo postavo: Drašler, Brglez, Jaka Kos, Gostiša in Homovec. Začetek tekme tokrat ni šel povsem po naših željah, obe ekipi sta s težavo dosegali koše. Tako se je prva četrtina končala z izidom 14:11 v prid domačih. Tudi nadaljevanje tekme je bil povsem obrambno naravnan, tako domači, kot tudi gostje si v tem delu igre niso priigrali večje prednosti. Še naprej sta obe ekipi dobro delovali v obrambi, tako da je bil rezultat ob polčasu izenačen na skromnih 23:23.

V drugem polčasu pa so fantje prestavili v višjo prestavo in z nekaj hitrimi koši stvari hitro postavili na svoje mesto. Še naprej v obrambi nasprotniku niso dovolili, da bi se razigrali, v napadu je steklo in 3. četrtina se je končala z rezultatom 33:44. V zadnji četrtini so vrhniški košarkarji nadzorovali potek na igrišču in tekmo mirno pripeljali do konca. Prav v zadnjem napadu je eden bolj razigranih košarkašev, Rok Savić z izjemno blokado zaustavil bivšega igralca Vrhnike, Nika Troho in poskrbel tudi za aplavz s tribun. Tako ostajamo neporaženi tudi v 2. krogu in imamo odlično priložnost za uvrstitev v drugi krog tekmovanja.

Naslednja tekma nas čaka že v sredo, ko igramo v pokalu SPAR v gosteh pri ekipi iz Sežane, ki nastopa v 2. SKL. Še bolj pomembna bo sicer naslednja domača prvenstvena tekma, ki bo zaradi praznika odigrana že ta petek, 30.10. ob 18:15 v domači dvorani OŠ Antona Martina Slomška, na katero ste vljudno vabljeni v čim večjem številu!

Strelci za KK Vrhnika: Savić 14, Gostiša in Jan Kos po 10, Brglez in Drašler po 8, Jaka Kos 6, Homovec 3, Remžgar 2.

 

Izjave po tekmi: Pričakovano težka tekma v Cerknici. Dobro smo se pripravili na nasprotnika in to odlično, predvsem v obrambi, opravili še na igrišču. V napadu imamo še nekaj težav s preciznostjo, manjka še nekaj lahkih košev iz protinapadov. Čaka nas torej še nekaj dela, ki ga bomo poskusili opraviti že do naslednje tekme.

Oglejte si tudi