Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Vrhniški košarkarji ostajajo neporaženi tudi po derbiju za vrh lestvice!

V soboto je v dvorani OŠ Antona Martina Slomška potekal derbi med še neporaženo domačo ekipo iz Vrhnike ter drugouvrščeno ekipo izpod Krvavca. Pred številčno publiko je domača ekipa tekmo začela z naslednjo postavo: Jan Kos, Jaka Kos, Drašler, Gostiša in Homovec. Začetek tekme je pripadel domačim košarkarjem, ki so s hitro igro in nekaj protinapadi uspešno polnili nasprotnikov koš in povedli z nekaj koši razlike. Gostje so se hitro prebudili in ujeli priključek ter do konca četrtine rezultat poravnali na 19:19. Drugo četrtino so bolje začeli gostje, ki so z razdalje zadevali kot za stavo in si priigrali prednost nekaj košev, ki so jo do konca polčasa tudi zadržali. Rezultat ob polčasu je bil tako 35:39 v korist gostov.

V drugem polčasu pa so domači košarkarji stopili na plin, nadaljevali s podobno igro kot na začetku tekme in hitro stopili razliko ter si do konca četrtina priigrali še nekaj prednosti. Z agresivno in hitro igro so nadaljevali tudi v zadnji četrtini, tako da so že nekaj minut pred koncem zlomili tekmeca, tako da so priložnost za igro dobili vsi igralci in jo tudi dobro izkoristili. Pri domačih je blestel Drašler z 31 točkami, pri gostih pa je bil podobno uspešen Bavdek, ki je dosegel 32 točk.

Strelci za Vrhniko: Drašler 31, Gostiša 13, Kos Jaka 9, Kos Jan 8, Koncilija 7, Kulenović, Novak in Homovec 5, Brglez 1.

Naslednjo tekmo ekipa iz Vrhnika igra v gosteh pri Žoltastih trotih, nato pa sledi novoletni premor, po novem letu pa se zopet vidimo v dvorani OŠ Antona Martina Slomška!

 

Izjave po tekmi:

Matic Vidic (trener): Pomembna zmaga, ki bo verjetno štela tudi v drugem delu tekmovanja. Po dobrem začetku smo pustili nasprotniku, da nam vsili svoj ritem, malo pa se je tudi poznalo, da je pri nasprotnikih manjkal Kopač, ki je glavni igralec pod košem, saj so tako imeli zunanji igralci še več svobode v igri. V drugem polčasu smo počasi stvari postavili na svoje mesto in z boljšo igro v obrambi ter protinapadi počasi ustvarili prednost. Ko je stekel še met, zmaga ni bila več vprašljiva. Zadovoljen sem z zmago, saj smo kljub psihološkemu pritisku uspeli zdržati in ostajamo še naprej neporaženi.

Oglejte si tudi