Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Matic Vidic: ''Nihče ni pričakoval, da nam bo to uspelo s kar 17 zmagami in samo enim porazom.''

Košarka na Vrhniki je v zadnjih letih zopet na starih tirnicah. Po odlično izvedenem All-stars turnirju slovenske košarke, je članska ekipa poskrbela za nov viden uspeh, uvrstila se je namreč v LIGO ZA PRVAKA. A do uvrstitve v 3. slovensko košarkarsko ligo bo potrebno zmagati še nekaj tekem. Pogovarjali smo se s članskim trenerjem, Maticom Vidicom.

Spodaj objavljamo intervju s članskim trenerjem, Maticom Vidicom. Hkrati pa vse navijače vabimo na ogled prve tekme LIGE ZA PRVAKA, ki bo že to soboto, 12. marca ob 17. uri v dvorani OŠ Antona Martina Slomška. Vstop je PROST!.


Kako kot trener opisujete 1. del sezone? Najbrž ste z rezultati zadovoljni?

 

Z rezultati smo seveda zelo zadovoljni. Pred sezono smo si za cilj postavili uvrstitev v ligo za prvaka 4.SKL, prav nihče pa ni pričakoval, da nam bo to uspelo s kar 17 zmagami in samo enim porazom. Prva »etapa« je torej za nami, sedaj pa nas čaka še druga, krajša a toliko pomembnejša. Verjamemo pa, da nam bo uspelo.

 

Ste pričakovali, da boste v rednem delu tako suvereno zmagovali?

 

Kot sem že povedal, tega resnično ni nihče pričakoval. Začeli smo zelo spodbudno, imeli tudi nekaj sreče na domačih tekmah s Kočevjem in Idrijo, pravzaprav smo šli iz tekme v tekmo. Po polovici prvega dela smo se zavedli, da nam lahko uspe. Še toliko bolj veseli pa smo, ker smo uspeli v 2.del tekmovanja prenesti 2 zmagi, kar nam bo tam vsaj malo olajšalo delo.

 

Ekipa je precej mlada. So mladinci, ki so se letos priključili ekipi izpolnili vaša pričakovanja?

 

Mladinci imajo v vseh mojih dosedanjih ekipah velik pomen. Delaš na dolgi rok, imaš neko »nit« za naprej, tudi v primeru poškodbe ali odhoda kakšnega od igralcev. Naša ekipa je v glavnem sestavljena iz naših bivših mladincev, ki so šli skozi naš program, zato je tem sedaj zaradi tega malo lažje. Na vsaki tekmi sta imela vsaj dva mladinca veliko vlogo, nekaj tekem so tudi odločili. Tudi na treningu so oni generator pogona, na nek način prisilijo starejše igralce, da se ne uspavajo. Od njih veliko zahtevam, pričakujem, da bodo sledili članskemu nivoju. Večina je opazila, da lahko s pravim pristopom in odnosom dosežejo veliko.

 

Tukaj so tudi starejši igralci, ki v članski konkurenci nastopajo nekaj let. Je kemija med njimi in mlajšimi igralci prava? So tudi oni izpolnili vaša pričakovanja?

 

Tudi člani so do tega trenutka naredili svoje. Še enkrat ponavljam, da smo v bistvu na koncu 1.dela, čaka nas še 2., kjer lahko nadgradimo letošnji rezultat. Ko v naši ekipi govorimo o starejših igralcih, se moramo zavedati, da gre v tem primeru za fante, ki so, z izjemo kapetana Homovca, stari največ 23 let. Kemija v ekipi je odlična, letos smo se »našli na isti valovni dolžini«, poleg tega pa so prav vsi fantje našli svojo vlogo v ekipi, vsi pa so tudi začeli razumeti, da je ekipni rezultat najpomembnejši. Kaj ti pomaga tvojih 40 točk, če pa na koncu tekmo izgubiš? Košarka je kolektivni šport, to ni atletika ali plavanje, kjer si odvisen sam od sebe.

 

Kaj je po vašem mnenju razlika med letošnjo ekipo, in ekipami iz prejšnjih sezon?

 

Lahko rečem, da je letošnja ekipa, ne glede na starost, že kar izkušena na tem nivoju tekmovanja. Zelo dobro smo pokriti na vseh igralnih položajih, smo morda le malo nižji, a to nadoknadimo z borbenostjo. Poleg tega smo zelo dobro uigrani, v primerjavi s prejšnjimi sezonami igramo hitreje in bolj agresivno. Pomemben faktor je tudi dejstvo, da imamo kar 6 igralcev, ki v povprečju dosega od 8 do 14 točk na tekmo, kar nasprotnikom onemogoča dobro pripravo na tekmo, vsako tekmo pa lahko izstopa nekdo drug.

 

 Pred vami je liga za prvaka. Vlada v garderobi evforija? Kakšno je vzdušje na treningih?

 

Za mene so vse tekme enake. Tako prva v sezoni kot tudi zadnja. Od igralcev zahtevam enak pristop in izpolnjevanje nalog tako na prvi kot tudi na zadnji tekmi. Če ne bi zmagovali na začetku, sedaj ne bi bili tukaj. Treniramo povsem normalno, saj sezone še ni konec. Tudi nobene evforije še ni, vsi se zavedamo, da nas čaka še kar nekaj dela. Lahko rečem, da si ne želimo sedaj podreti vsega, kar smo do tega trenutka naredili. Za evforijo in veselje bo, verjamem, čas po zadnji tekmi.

 

Kakšni so načrti za prihodnje leto, če se vam uspe uvrstiti v 3. SKL?

V primeru uvrstitve v 3.SKL se bo potrebno najprej usesti z upravo kluba in skupaj doreči kako in kaj. Najprej se moramo tja seveda še uvrstiti, tam pa si ne želimo plesati le eno leto. Verjamem, da nam bo na koncu uspelo.

Oglejte si tudi