Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Vrhničani pristali v finalu državnega prvenstva v futsalu

Vrhnika, 9. april – Sinočnjo tekmo med bivšim državnim prvakom ŠD Extrem iz Sodražice in Futsal klubom Zavas z Vrhnike bi lahko opisali z besedno zvezo legendarnega komentatorja formule 1 Mirana Alešiča: »Dramatični zaključek«. Vrhničani so prvi polčas zaključili s petimi žogami v svoji mreži, nato pa so se kot ptič Feniks pobrali in 40 sekund pred koncem dosegli šesti zadetek. Resda so na koncu rezultatsko 7:6 bili slabši od nasprotnika, a izkupiček danih golov na tej tekmi in tisti na Vrhniki, jim je zagotovil napredovanje v finale, kjer se bodo spopadli s Škofjeločani (FSK Stripy).

Gre za enega največjih uspehov vrhniškega nogometa, saj so fantje postali resni kandidati, da osvojijo naslov državnih prvakov U19. Le kdo bi si pred letom dni, ko je sploh bil ustanovljen, drznil misliti, da bodo fantje, ki jih trenira nekdanji državni reprezentant Mile Simeunovič, postali najmanj vice državni prvaki. »Včerajšnji dogodek v Sodražici ni zgodovinski dosežek samo za klub, ampak je nekaj izjemnega za vse nas in tudi za občino Vrhnika. Fantje so premagali igralce, ki so pričakovali gladko uvrstitev v finale. Z znanjem in veliko voljo so s trenerjem dosegli čudež: izničili prednost domačih igralcev in se zasluženo uvrstili v finale,« je danes komentiral sinočnje dogajanje predsednik kluba Miran Ribič. Včeraj je bila resnično drama: vrhniška ekipa je polčas zaključila s 5:0 za nasprotnika, nasprotnikova mreža se je prvič zatresla šele v tretji minuti drugega polčasa. Pet minut pred koncem je bilo že 5:5, kar je nasprotnik želel blažiti s petimi igralci (vratar je zapustil igro). Minuto pred koncem je bilo že 7:5, nato pa je 40 sekund pred koncem Rok Železnik le zatresel nasprotnikovo mrežo in vrhniško barko popeljal proti finalu.

Finalna tekma s Škofjeločani bodo odigrali to soboto v Slomškovi dvorani na Vrhniki, ob 19. uri, kamor ste vabljeni vsi navijači, da podkrepite borbeni duh nogometnih argonavtov. Kot navaja organizator, prinesite s seboj tudi čimveč navijaških rekvizitov. »Tokrat gre zares, pridite!« še pravi Ribič.

 

Gašper Tominc

 

Miran Ribič, predsednik kluba: »Želim, da fantje igrajo sproščeno in uživajo v  tekmi. Priložnost, ki so jo dobili, da postanejo državni prvaki, se ne prikaže vsakemu igralcu - le najboljši igralci so deležni te časti. Sicer pa fantje zame in za naš klub že prvaki s tem, ko so se uvrstili v finale. Kot jih poznam in njihovega trenerje, vem, da bodo postali »šampioni« že v prvem letu igranja.«


Župan Stojan Jakin: »Resnično sem vesel takšnega uspeha kluba, ki je zaživel pred komaj letom dni. Potegovati se za najboljšega v državi je čast, za katero je potrebno garati in se odrekati. Zato fantom čestitam in želim, da v soboto še enkrat dokažejo iz kako dobrega testa so ter ponesejo vrhniške barve med državne futsal zvezde.« 


Oglejte si tudi