Oceni objavo

Rokometni turnir Makarska

Ob koncu rokometne sezone smo se tudi letos odpravili že na tradicionalni mednarodni turnir rokometa v Makarski, ki je potekal od 26. 6. do 30. 6. Letos je potekal že 25. leto zapovrstjo in so se ga poleg slovenskih igralk in igralcev različnih klubov iz Slovenije, turnirja udeležili tudi ekipe iz Hrvaške, Bosne, Madžarske, Avstrije, Slovaške ...

V soboto 24. 6. pozno zvečer je proti Makarski odrinilo kar 42 deklet od najmlajših do kadetinj. V sklopu turnirja smo se pomerili v treh kategorijah – kadetinje, starejše deklice in mlajše deklice. V nedeljo, ko smo v jutranjih zgodnjih urah prispeli v Makarsko smo si privoščili dan za počitek in vodne radosti čez cel dan. V ponedeljek pa so se že začele prve tekme in prve zmage naših deklet. Turnir je potekal od ponedeljka do petka in se je v tem času zvrstilo kar nekaj tekem, ki so čez cel dan potekala na zunanjih igriščih z umetno travo. Naša dekleta so se odlično odrezala čez celoten turnir. Kadetinje so si v polfinalu proti puncam iz kluba TrgoABC Izola priigrala končno tretjo mesto in domov odnesle bronasto medaljo in pokal, starejšim deklicam se je za las izmuznilo polfinale in so na koncu zasedle odlično 6. mesto, naše najmlajše pa so zasedle 13.mesto in si priigrale nove izkušnje za naslednjo sezono. V tednu turnirja nam ni manjkalo zabave, smeha, morskih dogodivščin, skokov v morje, veliko novih prigod in rokometnih veščin za v novo sezono. V petek ob koncu rokometnega turnirja in slavnostne podelitve odličji, smo se odpravili proti Sloveniji, kamor smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah. Utrujene od super morsko-rokometne dogodivščine, se že veselimo nove sezone.

V novo sezono 2023/2024 pa že vabimo nova dekleta, ki bi si želela poskusiti v rokometu in se pridružiti ekipi. Naš svet je v rokomet ujet, pridi tudi ti in postani del našega rokometnega sveta.

 

ŠDRŠ Vrhnika

Oglejte si tudi