Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
12°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

Prvo mesto za Vrhničana

Vrhničana Bojan Velkavrh in Nina Velkavrh Gorenc, sta v letu 2019 nastopala v državnem prvenstvu Republike Slovenije v rallyu z vozilom VW Polo 1.4. Nastopala sta za OPV Šport iz Lučin in osvojila končno 2. mesto v diviziji I (motorji do 1400 ccm) med 41 posadkami.
Sezono sta začela z dirko v Ajdovščini, kjer sta ob spremenljivem vremenu in nagajanju avta osvojila 7 mesto. Ker z rezultatom nikakor nista bila zadovoljna, sta se na naslednjo dirko v Velenje odpravila popraviti vtis. Borbenost se je obrestovala in tako sta v Velenju, štirinajst dni kasneje v Zagrebu in nato še v Železnikih osvojila 2 mesto. Po poletnem premoru je v septembru sledil rally Nova Gorica. Glede na sezono sta Bojan in Nina veliko pričakovala, vendar ju je že na tretji hitrostni preizkušnji izdala tehnika, saj se jima je odlomila polosovina. Tako sta morala 4 kilometre do cilja peljati le po eni, nato je sledila še etapa in nočni superspecial, katerega sta prav tako vozila le po eni polosovini. Prvi dan sta tako nabrala več kot 2 minutni zaostanek, ki ga naslednji dan nista zmogla nadoknaditi. Gorico sta zaključila kot 6. Na rallyu v Poreču sta osvojila 3 mesto. Sledil je še zadnji rally v Idriji, ki pa je končal sezono na najboljši možen način. Bojan in Nina sta zmagala in tako zaključila sezono z nasmehom na obrazu na odličnem 2. mestu.
Zahvala za sezono gre mehanikom, ki skrbijo za servisiranje avta med postanki v servisni coni in pokroviteljem za pomoč, brez katere sezone ne bi bilo moč odpeljati: VR ELEKTRONIKA D.O.O., TERMOTOM D.O.O., SALKON D.O.O., KRILI D.O.O., GOSTILNA PRI KRANJCU, TERMOFLOR D.O.O., AVTOSERVIS MELE, AVTOSERVIS MIVŠEK.

NČ, foto: Uroš Modlic

Oglejte si tudi