Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

All Stars: na košarkarskem spektaklu pustila pečat tudi Vrhnika

Vrhnika, 27. december – Zadnji košarkarski dogodek v letu 2015 se je odvil na Vrhniki, kjer so se na parketu Slomškove športne dvorane pomerili najboljši košarkarji v Sloveniji. Celodnevni program je vrhunec dosegel z večerno člansko tekmo, kjer se je do zmage dokopala ekipa Žige Dimca. A bolj kot tekma so bila v ospredju različna tekmovanja, kjer so domači zmagali v spretnostnem izzivu in v zabijanju.
Pod koši Slomškove dvorane se je v celodnevnem srečanju zvrstilo okoli 150 košarkarjev iz cele Slovenije. Vrhunec je potekal ob osmih zvečer, ko so se pomerili najboljši igralci domačega prvenstva razdeljeni v ekipi Žige Dimca in Matica Rebca (oba Krka). Z 126:117 je zmagala ekipa Dimca, ki je bil hkrati razglašen tudi za najkoristnejšega igralca tekme. Naj omenimo, da sta v obeh ekipah sodelovala tudi člana vrhniškega košarkarskega kluba Jan Kos in Klemen Brglez.

Košarkarska zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim v letu 2015. Od dobitnikov ga je na Vrhniki dvignil visoko v zrak Dragiša Drobnjak kot najboljši igralec lige Telemach, ostala dva pa bosta priznanje še prejela ali pa sta ga že (Goran Dragić v absolutni kategoriji in Luka Dončić kot najboljši mladi košarkar).

Vsaka minuta pavze košarkarskega dvoboja je bila do zadnje sekunde prežeta s spremljevalnim programom: nastopila je navijaška skupina Žabice, mladi košarkarski upi Košarkarskega kluba Vrhnika, svojo točko so imele maskote. Močan pečat prireditvi je dal tudi njen spektakularni začetek z laser šovom, himno v izvedbi Helene Blagne ter »ognjenim« nastopom artistične skupine Čupakabra. 

 

Domači košarkarji niso pustili publike na cedilu

Tekom prireditve so potekala različna tekmovanja. V metanju trojk je Miha Vašl (Zlatorog) premagal Mensuda Julevića (Lastovka), zmagovalci spretnostnega izziva pa so bili Vrhničani Jaka Petek, Jaka Kos in Jan Kos. »Nisem imel namen sodelovati v izzivu, pa so me izbrali, ker imam mirno roko,« je Jan pojasnil za Naš časopis, ki je iz sredine dosegel zmagovalni zadetek, sicer pa je bil, kot smo že zapisali, eden od vrhniške dvojice, ki se je merila z najboljšimi v Sloveniji. »Sodelovati na tako velikem tekmovanju kot je All Stars, ob boku najboljših igralcev v Sloveniji, je verjetno želja vsakega mladega igralca košarke. Meni se je ta želja končno uresničila. Bilo je fantastično, minilo je mnogo prehitro in upam, da ne zadnjič.« Poleg spretnostnega izziva so se košarkarji pomerili še v verjetno najbolj priljubljeni kategoriji: atraktivnem zabijanju košev. Na veliko veselje domače publike je slavil Vrhničan 17-letni Rok Savič, ki je hkrati postal bogatejši tudi za 500 evrov. »Zelo trdo je potrebno delati, da ti uspe takšno zabijanje, res ogromno treninga. Moč mi je dala domača publika, ki je navijala zame, pred konkurenti pa sem imel tudi prednost domačega terena,« je na kratko svoje vtise strnil »Sveta vladar v zabijanju«, kot se je uradno imenoval njegov osvojeni naslov. 

 

Tudi mlajši so se merili

Nič manj napete tekme niso potekale v dopoldanskem in popoldanskem času, ko so se merile mlajše selekcije. Pri fantih do 13. leta starosti (sodeloval tudi Vrhničan Matic Mikuš) so z 58:57 slavili beli, za najbolj borbenega košarkarja je bil izbran Jaka Oberlajt. Fantje do 16. leta so se merili na dveh tekmah, kjer sta bila izbrana za najbolj borbena igralca Jakob Strel in Jure Daneu, v ekipah pa sta sodelovala tudi vrhniška predstavnika Aljaž Kos in Bogdan Musienko. Predzadnja tekma je bila U18, v kateri so beli premagali zelene s 60:56, kjer je sodeloval tudi Vrhničan Rok Savič. Kandidati za reprezentanco do 20 let so v zadnji tekmi pred osrednjim dogodkom – člansko tekmo – postregli s številnimi atraktivnimi potezami, na koncu pa je vseeno slavila ekipa zelenih. Za najbolj borbenega predstavnika je bil izbran Vlatko Čančar. Vrhnika v tej postavi ni imela svojega predstavnika.  

 

Vrhničani kot organizatorji

Športni dogodek na Vrhniki sta s pomočjo Košarkarske zveze Slovenije organizirala Košarkarski klub Vrhnika in Zavod Ivana Cankarja Vrhnika. Andrej Smrekar iz vrhniškega kluba je na tiskovni konferenci povedal, da so že dalj časa gojili žejo po organizaciji odmevnejšega dogodka, tokrat pa jim je tudi uspelo. »Nedvomno je zaupanje zveze, da nam preda organizacijo, tudi potrditev našega dobrega dela v klubu.« Gostovanje je potekalo v športni dvorani pri OŠ Antona Martina Slomška s katero upravlja Zavod Ivana Cankarja Vrhnika. Njegov direktor Boštjan Koprivec je dejal, da je Vrhnika zadnje leto beležila uspehe na promociji turizma, z organizacijo tovrstne prireditve »… pa lahko postanemo tudi zvezda na področju športa.«

 

Gašper Tominc, foto: GT in Simon Seljak

 

Oglejte si tudi