Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Koga boste podprli: knjižnico, vrtec ali planince?

Mercator na Cesti 6. maja se je v okviru vseslovenske akcije Najboljšega soseda odločil, da podpre enega od treh vrhniških projektov: bodisi planince bodisi Cankarjevo knjižnico bodisi vrtec. Komu bo šel denar, odločate vi.
Mercator v mesecu aprilu v izbranih stotih lokalnih, sosedskih trgovinah po vsej Sloveniji izvajal projekt Radi delamo dobro. V okviru projekta bo Mercator ob pomoči svojih kupcev med sto zmagovalnih lokalnih društev razdelil donacijo v skupni vrednosti 100.000 EUR. Na Vrhniki je trgovina, kjer lahko glasujete za "svoj" projekt na Cesti 6. maja. Pri nakupu boste prejeli poseben žeton, ki ga boste ob odhodu iz trgovine vrgli v skrinjco z eneim od treh projektov. Kot rečeno, lahko izbirate med planinci, knjižnico in vrtec. Poglejmo obrazložitve kaj bi omenjena društva oziroma zavodi naredili z denarjem:

Planinsko društvo Vrhnika

Z donacijo bi kupili tri šotore, v katerih bodo spali otroci na taborjenju.

Vrtec Vrhnika

Donacijo bi porabili za organizacijo vse vrtčevske prireditve FIT igre brez meja, na kateri bo hkrati nastopalo 800 otrok in njihovih staršev. Del sredstev bi porabili tudi za to, da otrokom iz socialno šibkejših družin omogočimo letovanje in zimovanje z vrstniki.

Cankarjeva knjižnica Vrhnika

Donacijo bi porabili za organizacijo jezikovnih tečajev, saj se je projekt Točke vseživljenjskega učenja iztekel in nimamo več sredstev za ta namen, interesa med našimi uporabniki pa je zelo veliko. Naši uporabniki najbolj povprašujejo po tečajih angleščine, nemščine in italijanščine.

 



 

 

Oglejte si tudi