Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Plavalni tečaj za drugošolce

Vsi vemo, da je dobro znanje plavanja zelo pomembno. Omogoča nam varno in zanesljivo počutje v vodi tudi v nepredvidljivih situacijah in nesrečah ter koristno izrabo prostega časa in prijetno rekreacijo.
Za učence 2. razreda smo tudi letos organizirali 20-urni plavalni tečaj od 16. do 20. junija. Vsak dan smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano v bazen Tivoli. Učenci so se prilagajali na vodo, se učili prsne tehnike plavanja in skakanja v vodo. Delo in učenje je bilo resno pa tudi igrivo in zabavno. Vsi učenci so napredovali in se naučili novih spretnosti. 39 učencev je na zaključnem preverjanju osvojilo bronastega delfina (dolžina 50 m), 5 učencev modrega delfina (dolžina 35 m), 5 učencev zlatega konjička (dolžina 25 m), 5 učencev srebrnega konjička (dolžina 8 m) in 2 učenca bronastega konjička (zna drseti na vodi).

Večina učencev je ves teden z veseljem hodila na plavanje. Po urah plavanja so se vračali v šolo prijetno utrujeni in zelo lačni. Komaj so čakali na kosilo in počitek.(učiteljica Darja Čiča, OŠ AMS Vrhnika)

Oglejte si tudi