Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Slomšek v Savudriji

Učenci 4. razredov, razredničarki in plavalni učitelji OŠ A. M. Slomška z Vrhnike smo se udeležili šole v naravi, ki je bila že tradicionalno organizirana v Savudriji v mladinskem domu Mladež.

Vremenska napoved ni bila ravno obetavna, a ko so v Savudrijo prišli Slomškovi otroci, je posijalo sonce in tako vztrajalo do zadnjega dne. Tako lahko rečemo, da smo imeli srečo z vremenom in v prvi plan postavili šolo plavanja, ki smo jo zelo dobro izkoristili.

Za veliko otrok je bil najatraktivnejši izlet z ladjo s steklenim dnom. Otroci so si navdušeno ogledovali morsko dno, potapljač pa jim je prinesel tudi nekaj školjk in ježkov, ki jih je našel v morju.

Plavalni del šole v naravi smo izvajali na različnih lokacijah, saj so bile tudi vsebine različne. Vsekakor pa se bo v spomin vtisnil zaključek, saj smo pripravili tekmovanje v aquatlonu. Disciplina, ki je sestavljena iz plavanja in teka, je bila odlično sprejeta in čutiti je bilo pravo tekmovalnost.

Večeri so bili v večini namenjeni zabavi. Za otroke smo tako organizirali havajski večer s plesom, pohod, športne igre in seveda nepogrešljiv zaključni večer, ki smo ga letos poimenovali »Slomšek ima talent tudi v Savudriji«. Otroci so ves teden pripravljali program, ki so ga predstavili zadnji večer. Žirija, ki so jo sestavljali strogi in manj strogi učitelji, je seveda imela težko delo, na koncu pa razglasila kar dve zmagovalni točki. Vsekakor lahko rečemo: »Slomšek ima talent tudi v Savudriji«.

Tako smo uspešno zaključili še eno poglavje. Moramo pa poudariti, da so bili otroci pridni in delavni, predvsem pa zagnani na vseh področjih. Verjamemo, da si bodo to šolo v naravi zapomnili za vedno. (učitelj Tadej de Gleria)

Oglejte si tudi