Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Kompostarna Rosa odprla vrata obiskovalcem

Vrhnika, 18. September – Kompostarna Rosa je za obiskovalce pripravila dan odprtih vrat, kjer so se lahko občani seznanili s tehnikami, ki jih uporabljajo, zastavili morebitna vprašanja in si ogledali prostore.
Kot je dejal direktor Matjaž Rus, je bilo zanimanja kar veliko. "Prišli so pogodbeni partnerji, občani, župan... Pogrešal pa sem predstavnike Civilne iniciative in svetnike, ki govorijo o smradu na kompostarnah, z izjemo svetnika D. Cukjatija, ki si je ogledal kompostarno."  Obiskovalci so si lahko med drugim ogledali zadnjo pridobitev, to je pokrito manipulativno površino pozornost pa sta nedvomno pritegnila tudi drobilec in mešalni stroj.

Kompostarna Rosa podjetja Roks recikliranje d. o. o. predeluje biološko razgradljive odpadke v kompost. Zaposluje osem ljudi, od tega polovica na Vrhniki. Do leta 2000 je bila glavna dejavnost podjetja prodaja in projektiranje tehnologije za predelavo tovrstnih odpadkov, kar še danes uspešno izvaja. Od leta 2000 se podjetje uspešno uveljavlja na področju storitev predelave lesnih odpadkov in predelave biološko razgradljivih odpadkov v kompost.

Gašper Tominc, foto: gt

Oglejte si tudi