Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Tokrat so izdelovali mobile

Vrhnika, 15. december – JSKD OI Vrhnika, Cankarjeva knjižnica Vrhnika in Naš časopis so pred časom pozvali šole in vrtce k sodelovanju v projektu izdelave najboljšega »mobila« - to je visečega dekorativnega predmeta, ki ga piš vetra zavrti, posledično pa – odvisno od načina izdelave – lahko odda tudi kakšen zvok.
Na natečaju sta sodelovali podružnični šoli Drenov Grič in Šentjošt, Slomškova šola z Vrhnike ter vrtec Sonček iz Velikih Lašč. Kot je na odprtju razstave mobilov dejala Nataša Bregant Možina, vodja lokalne izpostave JSKD, je bila presenečena nad domišljijo otrok in materiali, ki so jih uporabili. Strokovno jih je pregledala in v prostor pravljičnega kotička Cankarjeve knjižnice, kjer je potekala sklepna prireditev, postavila oblikovalka in likovna pedagoginja Milena Oblak Erznožnik. Otrokom je na kratko razložila kaj pravzaprav sploh je »mobile« in na koncu še razglasila najboljšega. To je po njenem mnenju mobile s tematiko prometa, ki so ga izdelali tretješolci šentjoške šole, saj naj bi likovno in funkcionalno najbolj odražal svoj namen.

Kulturni program je obogatil šolski zbor OŠ Ivana Cankarja, Bregantova pa je vsem sodelujočim mentorjem podelila še zahvale za sodelovanje, mladim likovnikom pa sladka presenečenja.

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi