Oceni objavo

VESELI ALI NORI DECEMBER? OBOJE!

Hojlalo, iz župnijskega vrtca vam mahamo. Skočite na naš praznični vlakec in vas popeljemo skozi naš december. Začel se je super, saj nam je natrosil nekaj snega. To smo ga bili veseli! Sicer je hitro skopnel, a smo ga vseeno izkoristili za igro, spuščanje po pobočju in kepanje.

Sicer pa je december čas pričakovanja in obdarovanja. Tako smo se povezali s Palčico Pomagalčico in pomagali z zbiranjem daril za otroke družin, ki so bili prizadeti v letošnjih poplavah. Po skupinah se je nabralo veliko stvari in prav toplo nam je bilo pri srcu, ko smo videli, koliko dobrih ljudi je pripravljenih pomagati.

Se je pa izkazalo, da smo bili tudi mi pridni, saj nas je obiskal prav poseben dober mož. Prigoda se je pričela z igrico Zvezdica Zaspanka, ki smo jo za otroke zaigrale vzgojiteljice. Joj, koliko usklajevanj in menjav vlog smo dale čez, zaradi bolniških odsotnosti. A se je le izšlo in po otrocih sodeč, je bila odlično izpeljana. Nato pa presenečenje, obiskal nas je Miklavž! Z vsem svojim spremstvom. Parkeljnov se nismo prav nič bali, saj pridnim otrokom nič ne morejo. Angelčki so pa tako ali tako prijazni. Otroke je Miklavž obiskal tudi po skupinah in prinesel nekaj novih igrač za naše igralnice. Seveda so bile kar nekaj dni to najpopularnejše igrače v skupini.

Pa še eno predstavo smo si ogledali. To so nam pripravili v društvu Nauportus Viva. Obiskali so naš vrtec in nam zaigrali lutkovno predstavo Zverjasec. Otroci so na koncu lahko lutke tudi potipali in pobožali.

Mesec je res hitro minil. Pravzaprav je samo švignil mimo. Komaj smo izdelali vso dekoracijo, voščilnice, jaslice, spekli piškote,… že so bile prižgane vse svečke na adventnem venčku. No, seveda smo se poveselili in leto zaključili v stilu. Zadnji dan pred počitnicami smo namreč imeli zabavo. Takšno z božično glasbo, prigrizki in otroškim kuhančkom. Slednjega smo izdelali iz jabolčnega soka, vode in božičnih začimb. Vse nam je teknilo. Nismo se omejevali, saj smo imeli še nekaj časa do novoletnih zaobljub.

In sedaj? Tudi v 2024 vrtec še stoji, vam mnogo sreče in zdravja želi. Mi smo se vrnili v svoje skupine in potrebno bo zapustiti praznični vlakec in se presesti. Trenutno namreč potujemo na kamelah in sledimo zlati zvezdi. Tudi krone smo izdelali, da bomo kot pravi kralji. V tem kraljevskem duhu, se sedaj od vas poslavljamo. Se oglasimo zopet prihodnji mesec.

 

 

Monika Kastelic

Oglejte si tudi