Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Pričakovanje v Župnijskem vrtcu Vrhnika


Mesec december je res mesec, ko ves čas nekaj čakamo, pričakujemo. Otroci zagotovo najbolj nestrpno čakajo prvega dobrega moža- svetega Miklavža. V vrtcu nas je tudi letos obiskal. Oglasil se je sicer zelo na kratko, vendar je bilo dovolj, da nas je prijazno pozdravil in nam poklonil darila. Že konec novembra pa so bili starši naših varovancev zelo pridni pomočniki sv. Miklavžu. Sodelovali smo namreč v dobrodelni akciji »Miklavž za en dan« in pridno zbirali darila za socialno ogrožene starejše ljudi. Zahvala vsem sodelujočim!

Le dan po godu sv. Miklavža pa je nestrpno pričakovala naša dolgoletna sodelavka Mojca M., saj je bil to njen zadnji dan v vrtcu, preden jo je popihala v pokoj. Lepa leta smo preživeli skupaj in jo bomo zelo pogrešali.

Zagotovo pa so varovanci Doma za starejše nestrpno čakali obisk otrok iz starejših skupin, ki so jim zapeli kar pred domom, njihov nastop pa so gledali in poslušali kar skozi odprta okna doma. S seboj so otroci prinesli tudi likovne izdelke in voščilnice, ki so jih izdelali zanje otroci vseh starostnih skupin vrtca.

Cel adventni čas smo se v vrtcu pripravljali na rojstni dan malega Jezuščka. Ker je potrebno pred vsakim rojstnim dnem okrasiti prostore, smo to naredili tudi v vrtcu. Pri tem pa so nam bili v izdatno pomoč tudi starši in stari starši, ki smo jih povabili k ustvarjanju. Nastali so unikatni izdelki, s katerimi smo okrasili garderobe in smrečico pred vrtcem. Vzgojiteljice celotnega vrtca pa so vsako jutro otroke pričakale z novo adventno zgodbo. Za najstarejše in najmlajše sta jih napisali naši vzgojiteljici Majdi in Monika, v zgornjem nadstropju pa so jo pisali kar starši otrok, oziroma so jih brali stari starši vnukom, se posneli, v vrtcu pa so te zvočne posnetke potem poslušali vsi otroci.

Čas do Božiča nam je ob vseh teh dogodkih in dejavnostih ter izdelovanju in postavljanju jaslic, še prehitro minil. Za povrh pa smo se lahko naužili tudi nekaj zimskih radosti na snegu.

Sedaj pa vam ob pričakovanju novih dogodivščin v novem letu samo še kličemo: »lep pozdrav iz Župnijskega vrtca in vse dobro v novem letu!«

 

                                                                                            V imenu kolektiva ŽV zapisala Veronika Novak

Oglejte si tudi