Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

MED SONCEM IN DEŽJEM

 

V začetku marca smo se lotili preganjanja zime. Letos med deklicami celo ni bilo toliko likov iz Ledenega kraljestva kot lani in vse je kazalo, da bo naš pregon uspešen. Da bi se spravili v bolj toplo razpoloženje, smo šli na bazen. Lune, Utrinki, Plameni in Iskre so se udeležili plavalnega tečaja v Logatcu. No, najstarejše skupine (otrok, ne vzgojiteljic :)) že morajo trenirati plavanje, da bomo pripravljeni na letovanje. V vodnih igrah so otroci uživali, plavalni učitelji so bili polni idej. Nekaj otrok je tudi uspešno splavalo.

S pregonom pusta smo vstopili v postno obdobje. Letos smo za ta čas v vrtcu pripravili postno izmenjevalnico, kjer lahko starši zamenjajo rabljena otroška oblačila, obutev in igrače. Vse te stvari smo zbrali, sedaj pa jih tematsko po tednih starši lahko vzamejo, kar jim pride prav.

Lepi, sončni in suhi dnevi so nas klicali ven iz igralnic v naravo. Raziskovat, ali je pomlad že pustila kakšne znake, da se nam bliža. Suhe struge so nam omogočale dostop tudi do Velikega in Malega okenca v Retovju. Kar je bilo seveda treba izkoristiti, sploh ker je tako zabavno nato metati kamne v vodo. Tudi vrtičke smo že prekopali in jih pripravili na toplejše dni. In konec meseca je končno pričelo deževati. Da je zalilo naša drevesa, travo, vrtičke. Mi pa itak uživamo tudi v dežju. Ker saj veste, ni neprimernega vremena, so samo neprimerna oblačila. Greste tudi vi kaj lovit luže?

 

Pošiljamo vam navihane pozdravčke iz našega vrtca.

 

Monika Kastelic

Župnijski vrtec Vrhnika

Oglejte si tudi