Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
11°C
PON.
26°C
12°C
Oceni objavo

Pozdravi iz Župnijskega vrtca

Novembra je v Župnijskem vrtcu zelo prijetno dišalo…. Po kruhu, namreč. Prav vsi smo se zavzeto pripravljali na Tradicionalni slovenski zajtrk, ki smo ga tudi letos obeležili tretji petek v novembru. Priprave nanj so potekale kar cel mesec, po skupinah pa so se odvijale številne dejavnosti, preko katerih smo podrobneje spoznavali kruh, na katerem je bil letošnji poudarek tradicionalnega slovenskega zajtrka. Za začetek je bilo potrebno ugotoviti, kako kruh sploh nastane. In ne, ne zraste na drevesu. To vendar vemo vsi v našem vrtcu!  Za kruh potrebujemo moko, ki jo dobimo iz različnih vrst žita. Starejši in nekateri mlajši otroci vemo, kako žitna zrna zmleti v moko.  Poznamo celotno pot od žitnega zrna do kruha in tudi vse sestavine, ki jih potrebujemo za dober kruh. Kako tudi ne, saj smo si za tradicionalni slovenski zajtrk kruh spekli kar sami! Kako je bil okusen, še posebej skupaj z maslom in medom, ki smo ju namazali nanj. Ter seveda ob slovenskem mleku in jabolkih, ki spadajo zraven. Kadar pa nismo ravno pekovsko razpoloženi, lahko kruh kupimo v trgovini ali pekarni. Vemo, kje  jih najti, saj smo v novembru obiskali  tudi vrhniške pekarne ter tržnico  in si natančno ogledali njihovo ponudbo.

Zdrava prehrana je ključ do zdravega življenja: to zelo dobro ve ga. Emilija Pavlič, ki nas je obiskala v našem vrtcu in pripravila poučno kuharsko delavnico tako za otroke kot njihove starše. Kot pravi ga. Emilija –»Brez zdrave mladine ni pokojnine«, zato se moramo prav vsi zavedati, da je skrb za lastno zdravje skrb za našo skupno prihodnost. Ne samo za zdravo prehrano, poskrbeti je treba tudi za dovolj gibanja, osebno higieno, dovolj smeha in zabave ter pristne medosebne odnose.

V našem vrtcu dnevno skrbimo za vse našteto. V novembru pa smo se še posebej posvetili druženju in tkanju novih prijateljskih vezi z otroki iz drugih skupin. In kaj smo skupaj počeli? Prepevali, ustvarjali, telovadili, opravili skupen sprehod in še marsikaj. Bilo je zelo zabavno, sploh, ker smo spoznali številne nove prijatelje. Do konca šolskega leta pa jih bomo spoznali še mnogo več!

Tudi vam želimo veliko smeha in pristnih prijateljskih odnosov!

Otroci in vzgojiteljice iz Župnijskega vrtca

Oglejte si tudi