Logo MojaObčina.si
DANES
30°C
15°C
JUTRI
32°C
17°C
Oceni objavo

Otroci prevzeli skrb za čisto Vrhniko

Gaja Šušmelj obiskuje 7. razred na Osnovni šoli Antona Martina Slomška. Živi v bloku in z družino večkrat poberejo smeti okoli bloka. Zasadili so tudi drevo na majhnem kosu travnika pred blokom. Gaja je to jesen sama prišla na idejo, da bi smeti pobrali po širši bivalni okolici, zato je narisala plakat in zaprosila mamico, da ji pomaga pri lepljenju plakatov po blokih. In zgodila se je čisto prava otroška akcija!

Gaja je letak odnesla tudi v šolo, kjer je razredničarka idejo podprla. Tako so čistilno akcijo napovedali tudi po šolskem zvočniku, ker pa je bil dan pred čistilno akcijo v šoli ravno ekodan, je Gaja dogodek kar sama napovedala tudi na slavnostni prireditvi in pozvala k udeležbi.

V četrtek, 20. oktobra smo se tako na otroškem igrišču »Na postaji« poleg Zlatice in Vrtnarije zbrali vsi, ki nam je mar za lepo in čisto okolico. Bilo je veliko otrok, pa tudi nekaj odraslih. Otroci so resnično z navdušenjem in dobro voljo pobirali smeti in hitro napolnili vrečke. Na koncu smo se posladkali s sokom in piškoti in sklenili, da akcijo še ponovimo. Tudi odrasli rabimo take spodbude od otrok in lahko se le učimo iz njihovih dejanj! Naslednjič pa se pridružite tudi vi!

 

Tina Šušmelj

Oglejte si tudi