Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Pri županu direktorji javnih zavodov

Vrhnika, 18. december - Župan Stojan Jakin je na že tradicionalnem prednovoletnem srečanju skupaj z občinsko upravo in predsednikom Odbora za družbene dejavnosti Marjanom Leonom Možino gostil direktorje in ravnatelje vrhniških javnih zavodov: knjižnice, osnovnih šol, vrtca, doma upokojencev, ZIC in glasbene šole.
Gostje so na kratko predstavili letošnje delovanje, reševanje problematike, težave s katerimi se srečujejo in vzorno medsebojno sodelovanje ter še posebej zgledno sodelovanje z občino. Med pogovorom se ni bilo mogoče izogniti težnjam in nujnostim po uvedbi dodatnih varčevalnih ukrepov, ki jih vsi dobro občutimo. Župan je pojasnil, da se znatno zmanjšujejo sredstva, ki jih država nameni delovanju lokalne samouprave in s tem posledično tudi družbenim dejavnostim. Predlagal je, da zavodi sami poiščejo možnosti in rešitve za varčevanja - s tem seveda, da ne trpi njihova kvaliteta in strokovnost ter da uporabniki to občutimo v najmanjši možni meri. Izpostavljeno je bilo množično priseljevanje na Vrhniko v zadnjih letih, s čimer se je povečala potreba po dodatnih prostorih in dejavnostih zavodov. Za to je bilo nujno potrebno obnoviti stari vrtec, šoli in zdravstveni dom pa na nek način že pokajo po šivih. Jasno je, da bo potrebno obnoviti Cankarjev dom, saj bo leta 2018 obletnica smrti (100 let) našega pisatelja Ivana Cankarja. Knjižnica Ivana Cankarja in Glasbena šola Vrhnika bosta predvidoma v bližnji prihodnosti s pomočjo evropskih sredstev pridobili novo podobo – glasbena šola energetsko sanacijo objekta, knjižnica pa selitev v nove prostore v objekt Šivalnice IUV.

Pomembna skupna ugotovitev je, da zavodi medsebojno sodelujejo in to vse od vrtca, torej od rosnih let, pa do doma upokojencev, obdobja jeseni življenja, kar kaže tudi na izjemno uspešno medgeneracijsko in vsestransko združevanje. Zbrani so si med seboj zaželeli vse dobro v prihajajočem letu in težnjo po delovanju v korist občank in občanov Občine Vrhnika. (UOV)

Oglejte si tudi