Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Podbregar še naprej ostaja predsednik

Vrhnika, 16. marec – Vrhniško društvo invalidov je izvedlo reorganizacijo strukture vodstva, v okviru katerega ima po novem sedemčlanski izvršni odbor (namesto enajst). Kot je dejal Ciril Podbregar, razlog tiči v želji po večji operativni sposobnosti odbora, ki naj bi bila z reogranizacijo povečana.
Društvo, ki združuje okoli sedemstvo članov, ki prihajajo iz treh občin – Vrhnike, Borovnice in Log Dragomerja, je lani praznovalo tri desetletja obstoja. To je po mnenju županov Stojana Jakina in Mladena Sumine dokaz, da deluje dobro in da je na pravi poti, da dočaka še višji jubilej. Prvi, ki se bo to trudil tudi dokazati, bo dosedanji predsednik, ki mu je volilno telo občnega zbora zaupalo vnovičen mandat, Ciril Podbregar. Kot je dejal slednji po izvolitvi, bo delo temeljilo na osmih socialnih programih, s katerimi bodo pomagali invalidnim osebam zmajšati občutek osamljenosti in odrinjenosti. Skušali jim bodo ohranjati zdravje in jih skušali ponovno vključiti v družbeno življenje. Med drugim bo društvo letos zaključilo dvoletni projekt zbiranja denarja za Tadejevo podkolensko protezo, po novem pa bo zbiralo sredstva za nakup novega društvenega kombija.
Omenili smo že, da je društvo lani praznovalo 30 let obstoja, prav tako je društveni pevski zbor praznoval 20 let delovanja in obenem obeležil že 15. samostojni koncert. Tako je bilo lani veliko energije uperjene v primerno obeležbo jubilejev. Ob tej priložnosti je društvo prejelo na svečani akademiji ob občinskem prazniku tudi srebrno Cankarjevo plaketo. Sicer pa so ozvedli tudi več tekmovanj v pikadu in balinanju, kjer se kaže dobro sodelovanje z vrhniškim društvom upokojencev, saj je organizacija v nekaterih primerih potekala z roko v roki. Imeli so ustvarjalne delavnice, zbirali hrano in sredstva za socialno šibkejše, organizirali izlete – tudi za težje invalide, poskrbeli za različne oblike druženja...

Vsa poročila, ki so jih člani društva predočili na občnem zboru v gostilni pri Bajcu, torej kažejo na resno delo, veliko stopnjo motivacije, kar nedvomno opaža tudi okolica, saj je kar slaba tretjina članstva neinvalidov. Povedano s Podbregarjevimi besedami: trendi kažejo na konstantno rast članstva. To pa je tudi dobra popotnica, da dosežejo cilj, ki sta ga izrekla prva moža občin Vrhnika in Log – Dragomer.

Gašper Tominc, foto: GT

Oglejte si tudi