Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

OPN sprejet, začenja se priprava novega

Vrhnika, 4. april – Priprava občinskega prostorskega načrta je trajala kar sedem let, kar je občino stalo 430 tisoč evrov, sinoči pa so ga člani občinskega sveta le potrdili.

Kot je na seji dejal župan Stojan Jakin, je bil na začetku mandata prepričan, da bodo dokument spravili pod streho »takoj«, a je hitro doživel hladen tuš, saj na hitrost mletja državnih mlinov, ki podajajo soglasja k dokumentu, občina nima nobenega vpliva.
Svetnika Marjana Leona Možino (DeSUS) je zanimalo, če dokument vključuje tudi povečanje moči daljnovoda, a so pripravljavci odgovorili, da to ni stvar občinskega prostorskega načrta, marveč državnega. Jožeta Malovrha (SDS) je zanimalo, če je po podlipski dolini predvidena kolesarska steza o kateri se je govorilo, a ta ni, kajti, kot je dejal župan, ta ni zajeta v dvajestletni strategiji razvoja občine po kateri se je delal OPN, kar pa še ne pomeni, da jo ne bi poskusili umestiti v naslednji prostorski dokument.
Vinka Tomšiča (SLS) pa je zmotilo, da OPN ne odraža vizije razvoja občine, marveč samo »gasi« trenutno stanje. Kot je dejal, ga moti, da ni, na primer, predvidenih infrastrukturnih rešitev za povečanje prometa. Župan je odgovarjal, da je to res, a če so hoteli OPN končno po sedmih letih spraviti pod streho, so morali nekatere stvari izpustiti, sicer bi se sprejem časovno še bolj odmaknil. Zato bodo na občini takoj šli v pripravo novega OPN, ki bo vseboval tudi strateško pomembnejše projekte, a kot pravi župan, že sedaj ve, da ne bo lahko, saj ima občina veliko varstvenih režimov in omejitvenih dejavnikov.
Dokument OPN najdete na TEJ POVEZAVI. 

Oglejte si tudi