Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Zimzeleni na zaključku polletnih pohodov

Zimzeleni nismo samo pohodniki, znamo se tudi zabavati, družiti se in uživati ob vsaki priložnosti, ko smo skupaj. Tudi tokrat ob zaključku polletnih pohodov smo si naredili  prijeten izlet z ladjico po Ljubljanici

Ponudila se nam je ugodna priložnost triurne plovbe in pogostitve na ladjici »Žaba«. Z kar 40 udeleženci smo preizkusili plovbo najprej do Črne vasi. Dišalo je ob peki na žaru, opazovali smo lepo urejene brežine Ljubljanice ponekod gosto poraščene, ki pa dajejo zavetje številnim živalim. Sonja je prevzela vlogo vodiča na ladjici in nam marsikaj zanimivega povedala o zgodovini, kajti Ljubljanica je bila vedno vse do odprtja železniškega tira za Trst edina močna prometna povezava.

Poskrbeli smo tudi za glas harmonike, dobro smo bili pogoščeni, tudi prijetno toplo sonce nas je ogrelo po hladnem in deževnem jutru. Vračali smo se nazaj proti Ljubljani  mimo Črnega grabna in Gradaščice, od tu pa smo z druge perspektive pogledovali na mesto. Zanimivi mostovi preko Ljubljanice imajo svojo zgodovino in spet smo prisluhnili Sonji. Lep pogled je na »trimostje«, Frančiškansko cerkev in vse naprej do Zmajskega mostu. Ni čudno, da so tujci, ki pridejo v Ljubljano, tako presenečeni nad mestom. Lepo je, samo videti je treba.

Samo tokrat smo razbremenili Elico skrbi in dela z organizacijo in pripravo vseh desetletnih pohodov. Za ves njen trud smo se ji zahvalili s šopkom cvetja z logov domačih.

Zapisala: Ivanka Sluga

Foto:        Joža Miklavčič

Oglejte si tudi